Kavga-Filyos'un atılan işçileri Kavga-Filyos'un atılan işçileri


Kış öncesi depoların dolu bir şekilde hazırlıkların devam ettiğini belirten Bakan Bayraktar "Bu kış için arz güvenliği ile alakalı herhangi bir sıkıntı öngörmüyoruz" dedi.
Bayraktar, önümüzdeki dönemde kış şartlarının sert geçme olasılığına karşın gerekli tedbirleri almış durumda olduklarını belirterek, "Özellikle doğal gazda, kışın biraz daha hassasiyet duyduğumuz bu alanda özellikle depolarımızı dolu bir şekilde kışa hazırlıyoruz. Onun dışında Türkiye’ye ilave gaz kaynaklarının gelmesi noktasında da çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kış için arz güvenliği ile alakalı herhangi bir sıkıntı öngörmüyoruz. Bir sürpriz beklemiyoruz" açıklamasında bulundu.
Türkiye'nin 1986'dan beri Rusya'dan gaz tedariki yaptığını ve sıkıntılı zamanlarda dahi bu gaz akışında hiçbir problem yaşamadığını hatırlatan Bayraktar, şöyle devam etti: "Ümit ediyorum diğer tedarikçilerimizle de hem Azerbaycan hem İran da yükümlülükleri kapsamında, gerek sıvılaştırılmış LNG tedarikçilerimizle de bir sıkıntı yaşamayız. Ama ciddi bir altyapı yatırımı yaptık. O altyapı sayesinde hem depolama kabiliyetimiz hem de LNG alma kabiliyetimiz, gazlaştırma kabiliyetimizin artmasıyla bir sıkıntı yaşamayacağımızı öngörüyorum. Elbette dünyadaki gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz."

Editör: U. G.