Zonguldak, Bartın, Karabük Or-Koop Bölge Birlik Başkanlığı'nın yeni hizmet binası Devrek Sanayi Sitesi'nde bulunan yeni binasının açılışı yapıldı.

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, OR-KOOP Genel Müdürü Erdem Kaplan, Bartın Tarım İl Müdürü Yasin Önder, DevrekTSO Başkanı Haldun Hacukulaoğlu olmak üzere bölgede buluan birlik başkanları, iş adamları, daire müdürleri ve vatandaşların katıldığı yeni hizmet binasının açılışı basın açıklaması ile yapıldı.

Açılış töreninde konuşan ve gücünü emekten alan orman köylüsünün birlik içinde, dayanışmacı, özverili, inançlı, güçlü ve dik duruşunun  en büyük dayanakları olduğunu belirten  OR-KOOP Bölge Birlik Başkanı Satılmış Girgin;

"Orman Köylümüzün Emek ve Katkılarıyla almış olduğumuz, Yeni Çalışma Binamızın açılış Töreninde bir araya gelmiş bulunmaktan mutlu olduğumuzu ifade eder, tüm katılımcılarışahsım ve birliğimiz adına saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum.

Yönetim Kurulu ve personelimiz ile birlikte bölgemize ve ormancılık camiasına yakışır bir şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Ormancılık camiasından büyük bir teveccüh görüyor, sizlerden bu enerjiyi alıyoruz. Bundan sonra da daha fazla tempo, koyduğumuz kural ve prensipler dâhilinde yine sizlere daha iyi hizmet vermeye devam edeceğiz.

Bu gücünü emekten alan orman köylümüzün birlik içinde, dayanışmacı, özverili, inançlı, güçlü ve dik duruşu en büyük dayanağımızdır. Yeni çalışma binamızın ülkemize, milletimize, birlik ve beraberliğimizi sağlayan tüm emekçi kooperatifçi ve yoldaşlarımıza, hayırlı ve uğurlu olmasini diler, bol kazançlı bir çalışma yılı olmasını temenni ederim.

Geride bıraktığımız yıllar içerisinde Hakkın Rahmetine kavuşan Birliğimizin Kurucu Başkanı Ömer Durbal, Ruhi Uzunçelebi, Birlik Başkanımız Sabri Özgün, Mustafa Özsoy, 1997 yılında ORKOOP Merkez Birliği Kuruluş Genel Kuruluna giderken Mengen'de yaşanan elim bir trafik kazası sonucu Hayatını kaybeden Ortaklarımız, Kooperatif Başkanlarımız, Muhtarlarımız ve Orman Köylülerimize Cenabı Allah'tan Rahmet dilerim. Bu vesile ile Yönetim Kurulu ve Birlik çalışanlarımız adına saygılar sunarım." dedi.

ORMAN KÖYLERE GERİ DÖNÜŞÜN ANAHTARI

Ormanın köylere geri dönüşün anahtarı olduğunu dile getiren Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt; "Orman ve ormancılık getirileri tersine göçün, köylere tekrar geri dönüşün anahtarıdır. tarım ziraat hayvancılık ormacılıkta bunujn en önemli ayaklarından biridir. OR-KOOP'un yeni açılan bu hizmet binasının orman köylüsüne hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

BU BİNA ORMAN KÖYLÜSÜNÜN MALIDIR

OR-KOOP Genel Müdürü Erdem Kaplan; "2 yıldır yaşadığımız fiyat dalgalanmalarıyla ilgi orman köylümüzün emeğinin karşılığını alması için çalışıyoruz. 1970'li yılların ortasında başladığımızda kooperatiflerimizn bir yeri yoktu. O günlerden bu günlere geldik daha da güzel yerlere geleceğiz. Kooperatif yasasında yapılan son değişiklikle kooperatiflerin güçlendirilmesi yatay ve dikey örgütlenmelerin tamamlanması, bu yönde her alanda olguğu gibi bilgisayar sistemininde kooperatiflerimize girmesi gerekiyor. Eylül ayından itibaren üç aylık deneme sonrasında 2023 yılında tamamem hayata geçecek bütün kayıtlarımız OGM'nin ORBİS sistemi gibi olan KOOPBİS sistemimizde bu şeklide olacak. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Eğitimler yapmak için çalışmlar yaptık. Kooperatiflerimizin bu konuda eksiği, yapamadıkları ve sorumlu duruma düşmemleri için gerekli eğitimleri vereceğiz. Amacımız orman köylüsünün emeğinin karşılığını tam alması ve kooperatiflerde çalışan arkadaşlarımızın hukuki ve mali yönden cezalı duruma düşmemesidir.

Başkan Satılmış Girgin ve ekibine böyle bir binayı orman köylüsüne malı olarak kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Hatta binanın girişine 'Bu Bina Orman Köylüsünün Malıdır' diye tabela asalım. Çünkü bu bina orman köylüsünün kendi parasıyla yaptığı bina sayılır. Bu binanaın orman köylümüze hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi

Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde kesilen kurban ve kurdele ile OR-KOOP'un yeni hizmet binasının açılışı yapıldı.

Editör: TE Bilişim