Zonguldak’ın Devrek ilçesinde 3 gün önce ailesinin kayıp ihbarında bulunduğu Enes Merdivan'ın(19), ormanlık alanda yakın arkadaşı İ.Ç(19) tarafından av tüfeğiyle öldürüldüğü ortaya çıktı. İ.Ç.'nin kız arkadaşı N.K.'nın(18) cesedin bulunduğu yeri göstermesiyle Merdivan'ın cesedi jandarma tarafından bulunurken cinayetin ortaya çıkmasıyla kaçan İ.Ç.'nin köyde yapılan aramalara da katıldığı ortaya çıktı.

Devrek ilçesine bağlı Erenler Köyü'nde oturan Enes Merdivan'ın 27 Ağustos Cuma günü eve dönmemesi üzerine ailesi jandarmaya kayıp ihbarında bulundu. Merdivan, jandarma ve köylüler tarafından ormanlık alanda aranmaya başlandı. İki gün boyunca yapılan aramalardan sonuç alınamadı. Jandarma ekiplerine ihbarda bulunan N.K. adlı genç kız ise Merdivan'ın İ.Ç. tarafından ormanlık alanda öldürüldüğünü söyledi. Bunun üzerine sabah saatlerinde N.K. ile birlikte yapılan aramada Merdivan'ın motosikleti evinden 10 kilometre uzaklıkta bulundu. Merdivan'ın cesedi ise Erenler köyünün yakınında ki Oğuzhanlar köyünde ki ormanlık alanda av tüfeğiyle vurulmuş halde bulundu. Merdivan'ın cesedi, Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı incelemenin ardından jandarma ve AFAD ekiplerince dik yamaçtan yukarı çıkartıldı. Jandarma ekipleri, bu sırada ormanlık alana girişi yasakladı. Merdivan'ın cesedi, otopsi için Devrek Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

KAÇAN CİNAYET ŞÜPHELİSİ ARAMALARA KATILMIŞ
Enes Merdivan'ın kaybolduktan sonra en son birlikte görüldüğü yakın arkadaşı İ.Ç'nin de dün öğle saatlerinde Çaydeğirmeni beldesinde jandarma ekiplerince ifadesi alınmak üzere karakola götürüldüğü öğrenildi. Olayla ilgili bilgisi bulunmadığını iddia eden İ.Ç., ifadesinin ardından serbest bırakılırken köy ve çevresinde yapılan aramalara da katıldığı ortaya çıktı. Köylüler, İ.Ç.'nin cinayeti işlediğinin ortaya çıkmasının ardından büyük şok yaşadı.

GÖMMEK İSTEMİŞ
İ.Ç.'nin cinayeti anlattığı N.K.'nın vicdanı rahat olmadığı için  jandarmaya ihbarda bulunduğu öğrenildi. İ.Ç.'nin olayın ardından aradığı N.K.'ya cinayeti nerede ve nasıl işlediğini anlattığını ve gömmek için yardım istediği öğrenildi. N.K.'nın olaydan bir gün sonra İ.Ç.'nin evinde kaldığı, sabah ise korkarak gittiği jandarma karakolunda cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. Jandarma ekipleri, kaçan İ.Ç.'yi yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.

Editör: TE Bilişim