Devrek’te Gazi Ortaokulu’nda öğrencilerin projelerinden oluşan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılacak.
Fuarda Devrek kültürü ve türkülerini yansıtan bir çalışma için okul öğretmenlerinden Yasemin Şen başkanlığında  Ozan Demir, Busenur Kışlalı ve Meriç Berk Lülleci’den oluşan öğrenciler İbrahim Tığ’ı ziyaret etti.
Bölge Haber gazetesi yazarı, şair ve derlemeci İbrahim Tığ ile görüşen öğrenciler, Devrek türkülerinin nasıl ortaya çıktığı konusunda bilgi aldı.
Son 8 yıl içinde Devrek yöresine ait 63 türkü derlediklerini belirten İbrahim Tığ, bunlardan 30’dan fazlasının TRT Repertuvar Kurulu’ndan geçtiğini ve imza aşamasında olduğunu vurguladı.
İbrahim Tığ, ”Amacımız Devrek’imizin kültür ve türkülerinin gün yüzüne çıkartarak, kalıcılığını sağlamak ve gelecek nesillere aktarmaktı. Bunda da başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Son 8 yıl içinde Devrek’in 83 köyünden 62’sinde alan çalışması yaptık ve 60’ın üzerinde türkümüzü günyüzüne çıkardık. Bunlardan 30’un üzerindeki türkümüz TRT Repertuvar Kurulu’ndan geçti, sadece imza aşamasında bulunuyor. Bunlar da imzadan çıktıktan sonra resmi olarak 30-40 arasında Devrek türküsü TRT Repertuvarında yer alacak. Bu da Devrek’imizin kültürü açısından önemli bir yer tutacak” dedi.
Öğrenciler İbrahim Tığ’a verdiği bilgiler için teşekkür etti. İbrahim Tığ da öğrencilere ziyaretleri anısına kitaplarından oluşan bir set hediye etti.