Devrek Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Olağan 2. Toplantısı Başkan Çetin Bozkurt başkanlığında yapıldı.

Toplantının 2. gündem maddesindeki imar Komisyonu kararlarından bir nolu karar olan, Devrek Kaymakamlığı’nın talebi üzerine mülkiyeti Hazine’ye ait olan Eski Devlet Hastanesi’nin olduğu taşınmaz, Yeni Mahalle 96 ada 17 parsel ve 96 ada 18 parseldeki taşınmazların yapılan imar revizyonu sunucu imarının belediye hizmet alanı olarak değiştirilmesine Devrek Kaymakamlığı’nın yaptığı itiraz görüşüldü. Bu alanın kamu kurum alanı olarak imar planına işlenip işlenmemesi kararı oylandı. Karar 7’ye karşı 8 oyla kabul edildi.

Bilindiği gibi İmar Komisyonu daha önce toplanmış, AK Partili üyeler buranın resmi kurum alanı olarak düzenlenmesini, CHP’li üyeler de belediye hizmet alanı olarak kalması yönünde oy kullanmışlardı. Komisyonda 2’ye 2 eşitlik durumu olmasından dolayı konu belediye meclisi toplantısında bir kez daha ele alındı.

Kararın bu şekliyle Meclis’ten geçmesine tepki gösteren Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, bu karara itiraz edeceğini ve Devreklilerin menfaati için belediye olarak tüm yasal hakları kullanacağını, belirtti.

İmar Komisyonu’nun almış olduğu diğer iki karar ve Türlü İşler Komisyonunda görüşülen ve oy birliğiyle kabul edilen açık otoparklar ile ilgili karar da Meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı 4 Mart 2021 tarihinde toplanılmak üzere sona erdi.