Zonguldak Tarih editörü Hayati Yılmaz “HAFTANIN GÜZEL HEREKETİ” adı altında yapmış olduğu paylaşımda Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un Almanya ziyareti esnasında "Dernekçilik yapamıyorsunuz, yoksa burada ilçe dernekleri kurulmazdı ve olmazdı." İfadelerini yorumladı.

Yılmaz paylaşımında şu ifadelere yer verdi.

"Dernekçilik yapamıyorsunuz, yoksa burada ilçe dernekleri kurulmazdı ve olmazdı."

Bu lafı, Almanya'ya ziyarete gelen Devrek Belediye Başkanı söyledi.

Almanya'da yaşayan biri olarak; üstelik, Almanya'da kurulan çoğu Zonguldaklı derneklerin olduğu Gelsenkirchen şehrinde yaşayan bir Zonguldaklı olarak söylüyorum; Sayın Bozkurt'un bu tespitine yüzde yüz katılıyorum.

Bunu dernek yöneticilerin yüzüne karşı söyleyen ilk siyasetçi olmasından dolayı da kutluyorum.

Bu hareketini “Haftanın En İyi Hareketi” olarak seçtim.

Siyasetçiler bazen insanların yüzüne karşı doğruları söyleyebilmeli.

Dernekler konusu Almanya'da başlı başına problem. Bu hem buradaki Zonguldaklıların birlik beraberliğini bozuyor, hem de 400 bin Zonguldaklının Almanya'da yaratacağı " hemşeri kuvvetinin" bölünmesine neden oluyor. Enerji ve kalite düşüyor. Genç ve çocukların Zonguldak kültürüne yabancılaşmasına neden oluyor.

Burada yaşayan Zonguldaklılar, Avrupa Zonguldaklılar Derneği'nde yaşanan bazı olaylardan sonra kendi ilçe derneklerini kurmak zorunda kalmış. Hatta Almanya'da aynı şehirde, Zonguldak'ın aynı ilçesinin iki farklı derneği de kurulmuş durumda.

Faaliyet yönünden hiç bir katkı veremeyen dernekler sadece yılda bir kaç etkinlik yapmakla yetiniyor.

Almanya'daki çoğu Zonguldaklıların kurduğu dernekler, siyasi dernekler haline gelmiş, kişisel çıkarlara ve egolara hizmet ediyor.

Bunu gören ve Almanya'da bu lafı tam yerinde telaffuz eden, Devrek Belediye Başkanı CHP'li Çetin Bozkurt'u bu haraketlinden dolayı kutluyorum."

Editör: TE Bilişim