Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, son dönemlerde Ege, Marmara ve Karadeniz’de meydana gelen depremlerin ardından değerlendirme yaptı.

Zonguldak’a 3 bin kişilik yurt müjdesi!
Zonguldak’a 3 bin kişilik yurt müjdesi!
İçeriği Görüntüle

DEPREM İÇİN KARADENİZ VE ZONGULDAK DETAYI!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Milliyet’e yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “Karadeniz'de Balkan Dağları'nın kuzeyinde Mogoșoaia (Romanya) denilen yerden ters faylar var. Oradan Zonguldak'a kadar uzanan bazı ters fayların depremleri var. Ancak İstanbul için konuşulan bu deprem daha güneyde.

Bu yaşanan deprem Trakya havzasının kuzey kenarını temsil eden ve deniz içindeki normal faylar biçimindeki faylarda. Yani bu ne demek? Karadeniz açılırken içinde sıkışmalı faylar vardı. Trakya havzasının ve Karadeniz havzasının denizin içinde de devamı olan kesimleri var. Yani Marmara Trakya havzasını ve Karadeniz'i ve birlikte düşünün, burası bir havzayı oluşturuyor. Orada olan bir deprem. Ancak çok da aktif bir deprem değil.