Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Yenice İlçesinde faaliyet gösteren ahşap üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

Tesis sahibinden, yapılan faaliyetler hakkında bilgi alan Bölge Müdürü Bayraktaroğlu “Ağaç ürünleri üretim sektörü, insan yaşam alanlarını ilgilendiren ev, ofis, bahçe gibi birçok alanda nihai kullanım ürünleri sağlayan ve pek çok sektöre de ara ürün temin eden bir sanayi dalıdır." dedi.

Yenice'nin ağaç ve orman ürünleri bakımından göz bebeği olduğunu belirten Bayraktaroğlu “Yenice'deki köylerin tamamı orman köyüdür. Dolayısıyla ormancılık sektöründe hayata geçirdiğimiz her türlü faaliyet, her türlü proje ve bütün yatırımlar; orman köylülerimizi etkilemektedir. Bu geniş kitlenin sosyo-ekonomik anlamda büyümesi için atılacak her adım mutlak surette önemlidir ve değerlidir. Bu ve bunun gibi tesislerimiz; hiç şüphesiz Yenice ve çevre ekonomisi, KOBİ’leri ve orman köylerimiz için ciddi katkılar sunmaktadır. Ağaç ürünleriyle ilgili firmaların değişen tüketici taleplerine cevap vermek ve yeni teknolojilere uyum sağladığını görmek çok güzel.” İfadelerini kullandı. 

“Fikir Üreteceğiz, Mal üreteceğiz, Hizmet Üreteceğiz.”

“Fikir üreteceğiz, mal üreteceğiz, hizmet üreteceğiz” diyen Bayraktaroğlu, “Ağaç ürünleri ve mobilya sektörü son derece esnek, sürekli değişen, yeni trendlere ayak uydurmak durumunda olan bir sektördür. Dolayısıyla sürekli yenilikçi olmamız, sürekli dinamik kalmamız gerekmektedir. Elimizdeki ürünün her şeyinden faydalanmalıyız. Unutulmamalıdır ki siz malınızı değiştirmezsiniz malınız sizi değiştirir." şeklinde konuştu.

Tesis çalışanlarıyla da bir süre sohbet eden Faruk Bayraktaroğlu daha sonra tesisten ayrıldı. Orman Bölge Müdürü Bayraktaroğlu'na yaptığı incelemelerde Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar eşlik etti.

Editör: TE Bilişim