Geçen seçimde Ak Parti’nin ikinci sırasından milletvekili seçilen, bu seçimde üçüncü sıradan aday gösterilince seçilme şansı azalan Çolakoğlu; “Hatalar benimdir, noksanlıklar olmuştur” diyerek af diledi. Çolakoğlu; “14 Mayıs'a kadar bu hataları bir kenara bırakıyoruz” diyerek destek istedi.
Milletvekili olduğu dönemde meclis çalışmaları dışındaki enerjisini daha çok kendi işlerine harcayan, ilçe, köy ve beldeleri ihmal eden, sanayici, esnaf ve belediyelerin talepleri için kendisinden beklenen performansı göstermeyen Ahmet Çolakoğlu üçüncü sıradan aday gösterilince gittiği her yerde seçmenden ve partililerden adeta af diliyor.

ÇAYCUMA’DA PARTİLİLER İLE BULUŞTU
Ak Parti Zonguldak Milletvekili ve adayı Ahmet Çolakoğlu, Çaycuma Ak Parti İlçe Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu iftar programında yaptığı konuşmasında partililerin gönlünü kazanmak için sarf ettiği cümlelerle dikkat çekti.
Çolakoğlu konuşmasının bir bölümünde; “
"Burada arkadaşlarımızla beraber, sizlerle beraber, mahalle başkanımız, köy başkanımızla beraber kalbimiz bunu yaşatıyor. Belediye başkanımızla beraber kalbimiz gönlümüz bunun için çarpıyor. Evet, kırgınlıklar olmuştur. Hatalar benimdir, noksanlıklar olmuştur, hatalar benimdir. Hepsini üzerime alıyorum. Bütün hataları Ahmet Çolakoğlu'nda, bütün eksikler Ahmet Çolakoğlu'ndur. Hepsini üzerime alınıyorum. Çünkü 22 yıldır burada Ak Parti'nin birçok kademesinde görev aldım bütün hatalar benimdir. Ama bu hatalar, bu noksanlar sizlerin değil, benim. 14 Mayıs'a kadar bu hataları bir kenara bırakıyoruz. Ve durmak yok, yola devam diyoruz" diye konuştu.

MAZLUMLAR BAYRAM YAPACAK ZALİMLER ÜZÜLECEK!
Çolakoğlu konuşmasında seçimin Türkiye için önemini hatırlatarak;
 "Yine birlik içinde, beraberlik içinde, huzur içinde, mutluluk içinde güçlü Türkiye'yle beraber nice bayramlara beraber bu salonda yine birlikte oluruz. 
14 Mayıs'ta Türkiye bayram yapacak inşallah. Mazlumlar bayram yapacak. Gücü Recep Tayyip Erdoğan'da olanlar bayram yapacak. Ama zalimler üzülecek. Bu ülkede kem göz olanlar üzülecek. Çünkü tekrar Recep Tayyip Erdoğan gelecek. Değerli Ak Parti ailesi bir süreç 22 yıldır gece demedik, gündüz demedik, kar demedik, kış demedik, ayaz demedik, çalıştık, çalıştık. Çünkü şu göğsümüzde vatan sevgisi vardı. Göğsümüzde bayrak sevdası vardı. Bu göğsümüzde ülke sevdası vardı. Ve geçmişte atalarımızın yaptığı gibi bu topraklarda bizler ülkemizi sevdik ve bunun için gece gündüz çalıştık. Ve her seçimde yine sandıklarda birinci parti olarak çıktık Türkiye'de" şeklinde konuştu.