Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Madenci Anıtı önünde tören düzenlendi. Fevkani Köprüsü’nün yıkımı nedeni ile tören alanı yerine Bülent Ecevit Caddesi ve Gazipaşa Caddesi üzerinde toplanan kalabalık tören alanında olan konuşmalardan ve gösterilerden bi haber şekilde bekletildi.

Ses sistemi kurulmadığı için konuşmaları duyamayan vatandaşlar kortejin başlayacağı saatin de gecikmesi ile güneş altında perişan edildi.

Zonguldak Kömürspor'dan "Büyük İstanbul Yürüyüşü" kararı! Zonguldak Kömürspor'dan "Büyük İstanbul Yürüyüşü" kararı!

TEMA Vakfı Zonguldak eski Temsilcisi Beran Aydan kortejde yer alacak kalabalığın her şeyden habersiz bir şekilde bekletilmesine tepki göstererek sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini gösterdi.
Aydan tepkisinde şu ifadeleri kullandı:
“Zonguldak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine katılmak , izlemek veya kortej yürüyüşünde yer almak için, insanlar heves ile sabah yollara düştüler.
Valilik programına göre kortej yürüyüşü saat 10.30' da başlayacaktı.
Dolayısı ile, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK üyeleri saat 10.00 da belirtilen yerde buluşup pankart, bayrak ve flamalar ile hazır oldular.
Okullardan katılacak öğrenci ve öğretmenler 8.00 'de okula gidip, 9.00' da tören alanında hazır oldular.
Vali ve tüm protokol 10.30 dan itibaren tören alanında yerlerini almışlar.
Biz TEMA grubu ve diğer tüm katılımcılar törende neler oluyor, göremedik, duyamadık. Çünkü herkes tören alanının oldukça uzağında beklemek zorunda idi, yer alan gruplar oldukça kalabalıktı.
Coşku ve heves ile Bayram geçidi için koşa koşa gelen herkes; öğrenciler, öğretmenler, genç, yaşlı ve çocuklardan oluşan gruplar saat 10.00' dan 12 30 'a kadar güneşin altında, ayakta, yeterince su içemeden ve wc ihtiyacını karşılayamadan bekletildiler.
Meğer konuşmalar yapılmış, şiirler okunmuş, halk oyunları oynanmış. Ama bizler hiç bir şey duymadık, görmedik.
Çok mu zordu, bir ses düzeni kurarak herkesin duymasını sağlamak?
Ya da, şiir okumaları ve halk oyunu gösterileri kortej yürüyüşü sonrasında, Valilik önünde olsaydı daha iyi olmaz mıydı?
Halkın heves ve coşkusuna karşılık organizasyondaki eksiklikler insanları bezdirmiş olabilir. Özellikle çocuklar susadı, acıktılar, tuvalet ihtiyaçları oldu, sıkıntı yaşadılar.
Diğer kutlamalarda dilerim bu aksaklıklar yaşanmaz.
Her şeye karşın kortej yürüyüşü çok güzel oldu, Atatürk torunları olarak hepimiz gururla yürüdük.
Fotolar: Beklerken sıkılıp dağılan gruplar.”

Editör: U. G.