-ÖZEL HABER-

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 31 Mart seçimleri öncesi belediye meclis üyesi aday listesi hazırlıkları devam ediyor. Zonguldak için kritik noktalar olan Kdz. Ereğli ve Merkezde genel merkez belediye meclis üyesi aday listesinin teslimi için il başkanlığını yetkilendirdi. Diğer ilçelerde ise belediye meclis üyesi aday listeleri ilçe başkanları tarafından genel merkeze teslim edilecek.

Süreç hakkında Z HABER’e açıklamada bulunan CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural bu durumun sadece Zonguldak merkez ve Kdz Ereğli için geçerli olmadığını Türkiye genelinde kritik il ve ilçelerde de uygulandığını ifade etti.

MECLİS ÜYELİĞİ SIRALAMASINDA PARA ALINDI MI?
Dural, ayrıca meclis üyeliği sıralamasının para ile satıldığı iddialarına karşılık “Telafuz edilen rakamlar doğru değil. Kişilerin kendi insiyatifine kalmış bir durumdur. Zorlama olması kabul edilebilir bir durum değil. Ben şahit olmadım ama aday sayısı çok olan yerlerde seçim çalışması için illaki bağış kabul edilir. Meclis üyeleri mesleğine, statüsüne, teknik bilgisine ve mahallelerden getireceği oy oranına göre belirlenir. Ondan 3 kuruş iste bunu çıkaracağım bunu ekleyeceğim durumunu asla kabul etmeyiz” dedi.

MERKEZ VE EREĞLİ’DEN YETKİ NEDEN ALINDI?
Listelerin tesliminde yetkinin merkez ilçe ve Kdz Ereğli’den alınması konusunda da açıklamada bulunan Devrim Dural “Bu yetkinin alınmasında listeler hazırlanırken usulsüzlük yaptılar olarak bakılmasın. Listeyi yine belediye başkan adayı, il başkanlığı, ilçe başkanlıkları ve milletvekillerimiz ile birlikte hazırlayacağız. Biz il başkanlığı olarak genel merkeze teslim edeceğiz. Ama bunda nihai karar yine genel merkezimizde merkezi yönetim kurulunda olacak. Biz hazırladık bunu koyduk deyip bitmeyecek.”

Evren Atış çocuk tacizinden tutuklandı! Evren Atış çocuk tacizinden tutuklandı!

Editör: U. G.