Osman Zaimoğlu tartışmalı törenin ardından konuştu! Osman Zaimoğlu tartışmalı törenin ardından konuştu!
Seçime günler kala CHP’de Tahsin Erdem krizi devam ediyor. CHP’nin eski Merkez İlçe Başkan Adaylarından olan Cevat Laçin de partisinden istifasını açıkladı. Belediye Meclis Üyeliği için başvuru yapan ve söz verilen Laçin istifasını şu sözlerle duyurdu;
“Son yaşadığım Belediye Meclis üyeliği ön seçimi için sorduğum sorulara Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak il ve ilçe Başkanlıklarından her hangi bir cevap alamadım.
Bu sürecin demokrasiyi savunan partimiz ilkelerine ters düştüğü ve ayrıca şahsıma yapılan bir hak gaspı olarak görüyorum. Belediye Başkanlığı için her hangi bir genelge olmadan acilen yönetimlerini toplayıp ön seçim isteyen il ve ilçe başkanlıkları aynı hassasiyeti Belediye meclis üyeliği seçiminde genel merkezden ön seçim tavsiye kararı olmasına rağmen yönetim kuruluna dahi getirmeden dümen altı yapmışlardır. Bu durumda inanmadığım yolda asla yürümediğim için bu seçim sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi üyesi kalmanın doğru olmadığı düşüncesindeyim. Bu anlamda Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ediyorum”
İSTİFA SELİM ALAN’A DESTEK OLARAK YORUMLANDI
Cevat Laçin konuyla ilgili başka bir açıklama yapmadı ancak istifası bir süredir CHP içinde devam eden; “Biz kazansak da rutin işler dışında hizmet belediyeciliği yapamayız” düşüncesini destekleyen bir adım olarak yorumlandı.
Laçin’in Cumhur İttifak’ı adayı Selim Alan’ı destekleyeceği de iddialar arasında.
Editör: Şeyma Kaya