14 Mayıs ve 28 mayıs seçim sürecinde ciddi teşkilat sorunları yaşayan CHP Zonguldak örgütünde hesaplaşma vakti.
Seçim öncesi teşkilat çalışmalarından adayların belirlenmesi sürecine, seçim döneminde adayların saha performansından sandık görevlilerine kadar pek çok konu CHP’de yeni polemiklerin habercisi.
Milletvekili aday listelerinin belirlendiği dönemde üçüncü sırayı DEVA Partisi’nin Ankara’dan gelen adayı Doğa Şanlıoğlu’na vererek seçmende hayal kırıklığı yaratan CHP, vadiyi de boş bırakarak ilk defa bu kadar yaklaştığı üçüncü milletvekili çıkarma şansını en baştan kaybetmişti.

Fatih Dönmez KEİPA Komisyon Toplantısı açılışında konuştu! Fatih Dönmez KEİPA Komisyon Toplantısı açılışında konuştu!

GENEL BAŞKAN DA BENDE GİTMEM MESAJI!
İl Başkanı Murat Pulat ve birinci sıra adayı Deniz Yavuzyılmaz’ın Doğa Şanlıoğlu ismine engel olmaması parti içinde tartışmalara neden olmuştu.
İlk seçimde istenilen oyu alamayan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde ise geçmiş hataları telefi edemeyen CHP’de eteklerdeki taşlar dökülmeye başlandı.
CHP Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat, eleştirilere maruz kalan genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sahip çıkarak hem Kılıçdaroğlu’nun hem de kendisinin istifa etmeyeceği mesajını verdi.

KONGRE TAKVİMİ BAŞLIYOR
Seçimin tamamlanması ile birlikte CHP’de kongre takvimi başlıyor.
CHP’de bazı kurmaylar Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olarak devam etmesi çağrıları yaparken yerel düzeyde de örgütlerin nasıl şekilleneceği merak ediliyor.
İlçe kongrelerinin takviminin önümüzdeki haftalarda açıklanması beklenirken alınacak sonuçlara göre il başkanlığı için yarışacak isimler de netleşmiş olacak.

PARTİDE MERVE KIR KRİZİ EDİYOR
Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Kadın Kolları İl Başkanı olarak görev yaparken bir önceki seçimde olduğu gibi yine dördüncü sıradan aday gösterilmenin şokunu atlatamayan Merve Kır ile il başkanı Murat Pulat arasında gerilim büyüyor.

TEŞKİLATLAR RAHATSIZ
Diğer yandan yine Pulat ile ilçe ve belde teşkilatları arasında sorunlar da tavan yapmış durumda. Son 2 senedir teşkilat disiplini sağlayamayan CHP’de örgütlerin Pulat’a ve il yönetimine olan tepkisi dikkat çekiyor.
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesi sandık görevlileri ve diğer planlamaların başına geçen isim ise Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz olmuştu.

YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ DEĞİŞİM ŞART
CHP’de il ve ilçe örgütlerinin bu yapı ile yerel seçimlere gidemeyeceği yönündeki görüşler öne çıkarken kongre takviminin nasıl işleyeceği merak ediliyor.
Parti tabanında genel görüş CHP’nin bu yönetimlerle yerel seçimlere gidemeyeceği yönünde.
Diğer yandan milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ile milletvekili seçilen Kdz. Ereğli önceki İlçe Başkanı Dr. Eylem Ertuğrul’un örgütlerin şekillenmesine müdahale edip etmeyecekleri merak ediliyor.