Ayı yavrularına Zonguldaklı köylüler sahip çıktı! Ayı yavrularına Zonguldaklı köylüler sahip çıktı!

CHP’nin Altuğ Dökmeci ile Kozlu Belediye Başkanlığını kazanması ve  Ak Partili Ali Bektaş’ın kaybetmesinin nedenlerinden biri de Merve Arslan oldu.

İşte son dönemde yaşananların analizi.

Merve Arslan.
Uzun zamandır CHP içinde emek verdi.
Kozlu’dan Zonguldak İl Yönetimde görev yaptı.
Çizgisini bozmadı.
Sesini yükseltmedi.
Mütevazı yapısından ödün vermedi.
İnandı ve çalıştı.
Agah Yazıcıoğlu ile yaptığı Kozlu İlçe Başkanlığı yarışını kazanan isim oldu.
Hemen sonrasında gelecek olan yerel seçimler onun için önemli bir sınavdı.
Parti içinde aday belirleme yöntemleri tartışılırken kamuoyu anketi ile aday belirlemenin farklı siyasi görüşe sahip kitleleri de CHP adayında birleştirebileceğini savundu.
Öyle de oldu.
Yapılan anketlerde Altuğ Dökmeci ve Tolga Gören öne çıkan iki isimdi.
Öyle de oldu.
Dikkat çeken en önemli detaylardan biri; CHP’nin aday belirleme sürecinde merkez ve diğer ilçe- belde örgütlerinde tam anlamıyla uygulanamayan birlik- beraberlik görüntüsünün Kozlu’da sağlanabilmiş olmasıydı.
En zoru da aday belirlendikten sonra aday adaylarının hepsini adayın yanında tutabilmekti.
Merve Arslan kendine has tarzıyla bu kenetlenmeyi büyük çoğunlukta sağlayan isimlerden biri oldu.
Öyle ki İYİ Parti’den ikinci sıra Milletvekili adayı olduktan sonra CHP’den Belediye Başkan aday Adayı olan ancak aday olamayan Tolga Gören kendisi adaymış gibi çalıştı. Yine çalışan bir başka isim Erkut Alacalı oldu.
Ancak geçen dönemin adayı Cengiz Bank ve partinin önde gelen isimlerinden Nurettin Yolcu ile yine Kozlu’da dedikleri olmayan pek çok isim CHP Adayı Altuğ Dökmeci’nin kazanması için çalışmadı veya eleştiriler üzerine çalışıyormuş gibi göründü.
Bazı önemli isimler kırgınlarını ifade ederek sandığa gitmeyeceklerini söylediler.
Aslında temel etkenlerden biri de devrilmesi güç olan Ak Partili Ali Bektaş idi.
Bazıları Ali Bektaş’ı karşılarına alan isim olmak istemedi.
Bazıları Altuğ Dökmeci ve CHP’nin kazanacağına inanmadı.
Dökmeci ve CHP’nin oylarındaki yükseliş görünüyordu fakat Bektaş’ın yine seçimi alma ihtimalinin yüksek olasılığı pek çok kişi tarafından kabul ediliyordu.
Ülke genelinde iktidara olan genel tepkiler, ekonomide yaşanan büyük sıkıntı, emeklilerin tepkileri sonucu belirleyen çok önemli bir faktör oldu. Ancak Merve Arslan ve ekibinin inancı, kararlılığı, billboard fotoğraflarında kendini gösteremeyen aday Altuğ Dökmeci’nin birebir temaslarda ortaya koyduğu güven ve ikna etme yeteneği seçimin belirleyici olması açısından çok etkiliydi.
Merve Arslan aday belirleme ve aday belirlendikten sonra da beş aday adayını sık sık bir ara araya getirdi, aileleri buluşturdu ve bazı ziyaretlerini beş aday adayı ile birlikte yaparak diğer ilçe ve beldelerde görülmeyen birliktelik görüntüsü ile farkını gösterdi.
Zonguldak Belediyesi’nde CHP adayı Tahsin Erdem’in kazanacağına inandıkları için sonuna kadar yanında olan CHP’li isimlerin Kozlu’da doğrudan veya tepkisiz kalarak Altuğ Dökmeci’nin aleyhinde çalışmaları da CHP açısından tarihe önemli bir not olarak düşüldü.

Editör: U. G.