Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı, Ankara'da toplandı. Geçtiğimiz mayıs ayında kaybedilen genel seçimler sonrası parti içinde yükselen 'değişim' sloganlarıyla kurultay sürecine gelinirken 81 ilden 1.367 delege, yeni genel başkan ve parti meclisi üyelerini seçiyor.

Ankara Spor Salonu'nda saat 10:00 itibarıyla başlayan olağan kurultayın sloganı 'İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik' olarak belirlendi. Divan Başkanlığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen kurultay öncesi, CHP Genel Başkanlığına adaylık için parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel, eski PM üyesi Örsan Öymen ve eski milletvekili İlhan Cihaner imza topladı.

İlhan Cihaner, kurultay sabahı sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak adaylıktan çekildiğini duyurdu. Cihaner, çirkin bir ortam yaratıldığını savunduğu mesajında 'Bu anti demokratik, siyasetsiz ve kişilere indirgenmiş yarışın parçası olmayı reddediyoruz' ifadelerini kullandı.

Kafkametler'den yeni gelişme!  Kaptan Köşkü çıkarıldı! Kafkametler'den yeni gelişme! Kaptan Köşkü çıkarıldı!

Sandıklar 23.00 itibari ile kapandı Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı salt çoğunluğun alınmaması nedeni ile seçim ikinci tura kaldı.

Editör: U. G.