CHP Kadın Kolları MYK Üyesi aynı zamanda CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Av.Merve Kır Cumhuriyet halk Partisi’nin kuruluş yıl dönümüyle alakalı yazılı açıklamada bulundu. Kır yaptığı açıklamada; “Demokrasinin savunucuları olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferleri bizler, her zaman ve her koşulda aydınlık bir Türkiye için çalışmaya yorulmadan devam edeceğiz.” dedi.

Merve Kır’ın yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:

“Ülkemizin ilk siyasi partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi, Milli Mücadele'nin önderi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruldu.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından "Halk Fırkası" adıyla kurulan partinin adının başına 1924'te "Cumhuriyet" sözcüğü eklendi. 1935'teki 4'üncü kurultayda ise bugünkü "Cumhuriyet Halk Partisi" adı benimsendi.

Milli Mücadelenin verildiği savaş alanlarında kurulan, Cumhuriyet tarihi kadar köklü ve güçlü Partimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanetidir. Kuvayı Milliye ruhu ile sahip çıktığımız Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi tarihimizin gurur sembolü olarak yarınımızın idealleriyle daha da büyüyecek, ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaya devam edecektir.

CHP'de imza ve disiplin krizi! Devrim Dural Z HABER'e konuştu! CHP'de imza ve disiplin krizi! Devrim Dural Z HABER'e konuştu!

Türk Milletinin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinde Cumhuriyetimizi bu güne kadar koruyan, aynı zamanda çağdaşlaşmanın tek adresi olan Partimiz, demokrasiye geçiş sürecinde, baskıcı ve karanlık günlerin aşılmasında itici güç olmuş ve olmaya da devam edecektir. Demokrasinin savunucuları olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferleri bizler, her zaman ve her koşulda aydınlık bir Türkiye için çalışmaya yorulmadan devam edeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisi CHP’nin 100’üncü yaşı kutlu olsun! Partimizin 100’üncü yılını sevinçle ve gururla kutlarken, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yaşamını yitiren genel başkanlarımızı, partililerimizi minnet ve şükranla anıyor, partimizi bugünlere getiren, güçlendiren, emek veren herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Editör: Kağan İslamoğlu