Cnva ücretsiz bir web tasarım yazılımıdır. İnfografikler, posterler, sunumlar, davetiyeler, kartlar, reklamlar, sosyal medya ve daha fazlası için profesyonel grafikler oluşturmanıza yardımcı olur. Bildiğiniz gibi tasarım göreceli bir kavramdır. Tabii ki kurallar var ama çoğunlukla hayal gücünüze bağlı.

Bazen hayalini söylersin ama tasarıma dökmek uzun zaman alır. Bunun nednei tasarım bilgisi eksikliği olabilir. Canva bu desteği sağlar. Canva'yı kullanmak için sihirli tasarım becerilerine ihtiyacınız yok. Program zaten Türkçe olarak yazılmıştır ve kaydolduktan hemen sonra kullanımı kolaydır.

Tek yapmanız gereken, hayal gücünüzü serbest bırakmak ve tüm bunları kolayca tasarımlarınıza dahil etmek. Tasarımın kullanımı çok kolaydır. Öncelikle, resmi Canva web sitesinde oturum açmanız gerekir. Bir üye kimliği oluşturmak için ilgili alandaki üye bilgilerini girin. Bu kısa sürecin ardından Facebook Connect'i kullanarak katılım sürecini daha da kolaylaştırabilirsiniz.

Web uygulamalarıyla ilgili en sinir bozucu şeylerden biri, sürekli mesaj panoları ve reklamların sunulmasıdır. Neyse ki Canva'nın böyle bir özelliği yok. Uygulama her zaman size bir şey satmaya veya tasarımınızı sınırlamaya çalışmıyor. Hedef kitlenize daha iyi ulaşmak için tasarımınıza logolar ve fotoğraflar da ekleyebilirsiniz. Canva aynı zamanda ücretsiz bir çizim uygulamasıdır.

Canva nasıl kullanılır?

Canva ile neler yapabilirsiniz sorusunu yanıtlayalım. Belirtildiği gibi, afişler, sunumlar, infografikler, sosyal medya gönderileri ve daha fazlası sadece bir tık uzağınızda. Canva'nın kapsamlı bir kütüphanesi vardır. Bazı görseller ücretsizdir ve bazıları ücretlidir. Hazır şablonları tercih ediyorsanız, çoğuna Düzenler sekmesinden erişebilirsiniz.

Bileşenler sekmesi, görüntüleri, şekilleri, çizgileri, grafikleri, çerçeveleri ve daha fazlasını kullanarak tasarımlar oluşturmanıza olanak tanır. Metin sekmesi, metin eklemenizi ve farklı stil ve yazı tipleriyle metin kutularına erişmenizi sağlar.

Arka Plan sekmesi, tasarımınıza şık bir arka plan eklemenizi sağlar. Son sekme, indirilenler sekmesidir. Kendi resimlerinizi yükleyebilirsiniz. Paylaş butonlarını kullanarak tasarımlarınızı sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Ek olarak, resimler PDF veya PNG formatında kaydedilebilir ve e-posta ile gönderilebilir.

Canva tasarımı nasıl yapılır?

Canva'da tasarım oluşturmak birkaç adım gerektirir. Sürükle ve bırak poster oluşturucusuyla, istediğiniz görüntüyü hızlı ve kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Canva Poster Maker tonlarca şablon sunar. Sadece birkaç adımda hızla bir poster oluşturun. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin.

1- Boyuta karar verin. İsteğe bağlı olarak standart ölçülerde hazır posterler mevcuttur. Bunlardan birini seçip posterinizi yapmaya başlayabilirsiniz.

2- Bir şablon seçin. Mevcut şablonlar tarafından destek alabilirsiniz. Mesajınıza ve hedef kitlenize odaklanın. Program örnek şablonlar sunar, ancak son karar size aittir.

3- Gönderinizi özelleştirin. Resim ekleyin veya stok kütüphanesinden seçim yapın. Renkleri ve yazı tiplerini değiştirme seçenekleri de vardır.

4- Mesajlar bölümü. Mesajınızı buraya ekleyin. Bu bölüm ihtiyaçlarınıza göre mükemmel bir şekilde uyarlanmıştır.

5- Çiziminiz hazır. Tasarımlarınızı indirin, yazdırın veya paylaşın.

Kendi tasarımlarınızı yaratmak için herhangi bir tasarım becerisine ihtiyacınız yok. Temiz ve kullanımı kolay bir çevrimiçi poster oluşturma özelliği mevcuttur. Canva ile profesyonel projelere imza atabilirsiniz. Üstelik herhangi bir ücret ödemenize de gerek yok. Eğer sosyal medya, logo, banner, afiş, broşür vb. tasarım ihtiyacınız bulunuyorsa denemenizde fayda var.