Çakşır balı, doğanın sunduğu mucizevi besin kaynaklarından biridir. Asıl adı Ferula olan çakşır otundan elde edilen bu bal ürünü özellikleri ve faydalarıyla değerlidir. Her bir doğal bal ürünü, toplandığı bitki nektarlarına göre farklı isimler alır. Çakşır balının da asıl nektarı çakşır bitkisi olduğu için bu ismi almıştır. Otsu bir bitki olan çakşır, Türkiye’nin birçok bölgesinde kendiliğinden yetişir. Arıların da dikkatini çeken bu bitki neticesinde çakşır balının üretildiği bilinir.

Türkiye’nin tek analizli en iyi Çakşır Balı, Toros Dağı Bal’da! Hemen sipariş oluşturun:

https://www.torosdagibal.com/urun/suzme-caksir-bali-860-gr

Çakşır Balı Özellikleri

Çakşır balının özellikleri, diğer bal ürünlerinden farklıdır. Çakşır otunun bulunduğu bölgede üretilen bu bal ürünü zengin ve farklı lezzet notalarına sahiptir. Besleyicilik değeri de yüksek olduğu için faydalı bir baldır. Bu balın en önemli özelliği üretildiği bitki kaynağıdır. Çakşır balının en belirgin özellikleri ise şunlardır:

·         Üretim yeri genelde yüksek rakımlı bölgelerdir. Özellikle de Akdeniz bölgesinde daha fazla üretilir.

·         Çakşır otu her yerde bulunmadığı için nadir olarak üretilir.

·         Kehribar renge sahiptir.

·         İnce yapılı bir kıvamı vardır.

·         Özel bir bitkiden elde edildiği için birçok fayda sağlar.

Çakşır Balının Faydaları

Çakşır balı, özel ve nadir rastlanan bir bal ürünü olduğu için mutlaka denenmesi gerekir. Bu bal ürünü sağladığı bazı faydalarıyla da insan sağlığında önemli etkiler sunar. Çakşır otundaki afrodizyak etkiyi barındıran bu özel bal, oldukça enerji vericidir. Çakşır balının faydaları arasında ise şunlar vardır:

·         İçeriğindeki fito östrojenik maddeden dolayı afrodizyak etkili olup güçlü bir enerji vericidir.

·         Antimikrobiyal ve besleyici özellikte olduğu için bağışıklık sistemini destekler.

·         Sakinleşmeye ve ruhsal olarak iyi hissetmeye iyi gelir.

·         Kış hastalıklarının meydana gelmesini önler.

·         Sinir rahatsızlıklarının giderilmesine iyi gelir.

Ofis koltukları kendilerini amorti edebilir mi? Evet, bu mümkün. Ofis koltukları kendilerini amorti edebilir mi? Evet, bu mümkün.

·         Gribal ve solunum enfeksiyonlarını önler.

·         Vücutta meydana gelen bazı ağrıların etkisini azaltır.

·         Kan şekerini dengeler ve hemen yükselmesini engeller. Bu özelliği sayesinde insülin direncini sağlamış olur.

·         Bağırsaktaki parazitleri gidermeye yardımcı olur.

Çakşır balının özel faydaları sayesinde birçok etkiyi görmek mümkündür. Strese ve depresyona da iyi geldiği bilinen bu balın günde 1-2 tatlı kaşığı tüketilmesi önerilir. Diğer faydalarını görmek için de her gün düzenli olarak belirli miktarlarda tüketerek sağlığınızı destekleyebilirsiniz. Hem vücut hem de zihin sağlığı için bu ürün oldukça faydalıdır.

Çakşır Balının Üretim Yeri

Doğal çakşır balının üretim yeri genelde Toros Dağları olarak bilinir. Bu nedenle Akdeniz bölgesi, bu balın üretimi için en iyi yerdir. Toros Dağı Bal tarafından sunulan çakşır balının üretim yeri ise Mersin'deki yüksek rakımlı dağlardır. Çakşır otu, bu bölgelerde çok fazla bulunur ve üretim yapılması için arı kovanları yerleştirilir.

Toros Dağları, çakşır balının üretilmesi için en uygun bölgedir. Zira burada kimyasal ilaçlar kullanılmaz ve tarımsal faaliyetler gerçekleşmez. Bu nedenle besin değeri tamamen korunur ve doğallığı ile tüm sofralara sunulur. Hafif meyvemsi ve tatlı aromalı olan çakşır balı da sağlıklı bir tercihtir.

Çakşır Balının Tüketimi

Çakşır balının tüketimi diğer bal ürünleri ile neredeyse aynıdır. Aç karna veya tok karna tüketilen bu özel bal ürününü istediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Genelde güçlü etkileri olduğu için tek başına tüketilmesi önerilir. Yani sabah ya da aç karna 1-2 tatlı kaşığı tüketeceğiniz çakşır balını düzenli olarak kullanabilirsiniz. Düzenli tüketildiğinde faydalarını gösterdiği için ihtiyacınız olan etkilerini gözlemleyebilirsiniz.

Doğal Çakşır Balının Adresi: Toros Dağı Bal

Toros Dağları, çakşır otu bitkisinin yetişmesi için ilaçsız verimli topraklara sahiptir. Bu nedenle toprak ve su kirliliği yoktur. Topraktaki kimyasallar ve ağır metaller, yetişen bitkinin de insan sağlığına çok faydasını göstermez. Bu nedenle otundan elde edilen çakşır balının da doğal ve temiz besleyicilik değerine sahip olması gerekir. Buna bağlı olarak da doğal üretim yapan üreticileri tercih etmek önemlidir.

Çakşır balının en doğal ve faydalı halini sunan Toros Dağı Bal, insan sağlığını önemser. Bu ürün de tarım yönetmeliğine uygun şekilde üretilerek satışa sunulmuştur. Bal ürünlerinde kaliteli ve güvenilir bir seçim yapmak elzemdir. Bunun nedeni ise satın alınan balın gönül rahatlığıyla tüketilmesidir. Siz de koruyucusuz, tatlandırıcı ve kimyasal kalıntı dahi içermeyen çakşır balı almak istiyorsanız Toros Dağı Balı’nı tercih edebilirsiniz.

Editör: U. G.