TTK, Üretim, ve Maden Mühendisleri Odasını ilgilendirdiği kadar Zonguldak kamuoyunu da yakından ilgilendiren lokal için mahkeme kararını verdi.
Daha önce “Dava süreci bitmeden boşaltmayı düşünmüyoruz. Hemen teslim olacak değiliz. Geri adım atmayı düşünen bir zihniyetimiz yok” ifadelerini kullanan Maden Mühendisleri Odası Başkanı Çağlar Öztürk Oda ve Lokal yerine millet kıraathanesi yapılacağı gerekçesi ile açılan tahliye davası hakkında Z HABER’e konuştu.
Öztürk lokalin zaten kıraathane gibi kullanıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“ÖZEL İDARE BURANIN MÜLK SAHİBİ DEĞİL”
Pandemi döneminde başlayıp bugüne kadar gelen uzun süreç. Bu süreçte ister istemez moralimizi bozan anlar oldu. Bu da moralimizi düzelten, bize cesaret veren durumlardan biri. Konuyla ilgili 8 aydır herhangi bir açıklama yapmadık. Bu konuda kanuna karşı saygı olduğumuzu herkes biliyor. Bu duruşmanın karar duruşması olduğunu tahmin ediyorduk. Mahkeme özel idarenin buranın mülk sahibi olmadığının dolayısıyla böyle bir davayı açma yetkisi olmadığının kararını verdi. Kira sözleşmesi konusunda da kira sözleşmesi bize göre devam ediyor. Bu anlamda bir süreç başladı, yeni süreç bu. 
Her ne kadar özel idarenin açtığı mahkeme reddedilyse bile istinaf mahkemesine onlar da başvurabilir bizde başvurabiliriz. Oradan gelecek karar sonucu bu süreç yeniden işlerlik kazanacak. 
“DAVA ALEYHİMİZE SONUÇLANIRSA BAŞKA REFLEKSLERİMİZ VAR”
Tabii ki tahliye davasının aleyhimize sonuçlanması durumunda başka refleksler var. Onları da avukatımızla oturup konuştuk. Avukatımız Meral Çolak, bu konularıda yetkinliği ve iş bilgisi fazla olan bir değerimiz. O da konumuzu hakkıyla istediğimiz yere taşıdı ve taşımaya devam edecek. Süreci takip edeceğiz, süreç sonlanmış değil. Ama biz kararlıyız. Türkiye’de yargıçlar olduğuna inandık ve halen daha Türkiye’de yargıçlar var. 
“SÜRECİN BİZİM LEHİMİZE SONUÇLANACAĞINA İNANIYORUZ!”
Özel İdare mutlaka itiraz edecektir. Biz davamızda haklı olduğumuzu düşünüyoruz. Sürecin bizim lehimize sonuçlanacağına inancımız tam.
“BURASI ZATEN BİR KIRAATHANE” 
Kıraathane kelimesi, Anadolu’da eskiden beri var olan bir kelime. Bu kıraathane kültürünü küçük kasabalardan buraya taşımanın pek fazla bir anlamı olduğunu düşünmüyoruz. Burası zaten bir kıraathane. Burası kütüphane gibi, insanlar buraya gelip isterlerse kitap da okuyorlar araştırmalarını da yapabiliyorlar. Burası bir kıraat okulu. Dolayısıyla olan bir yerin adını yenileyip de yeniden bir başka kuruma vermenin çok anlam taşımadığını düşünüyoruz."