Zonguldak'ta 8 kişi yakalandı! İşte operasyon görüntüleri! Zonguldak'ta 8 kişi yakalandı! İşte operasyon görüntüleri!
Zonguldak Nostalji sayfası editörü Yüksel Yıldırım, “Büyükada” vapurunun Kilimli’ye yolculuğunu yazdı. Yıldırım; “İlk tescil adıyla “Büyükada” vapuru Kilimli’de sökülüp parçalandı” dedi.
Yıldırım’ın yazısı şu şekilde:
“BÜYÜKADA VAPURU KİLİMLİ’DE SÖKÜLDÜ…
İlk ismi “Büyükada” vapuru olarak 1950 yılından 1985’e kadar İstanbul Boğazında yolcu taşıdı. 35 yıl hizmetten sonra satışa çıkarıldı. Zonguldak Belediyesi tarafından İstanbul Şehir Hatları İşletmesinden 35 milyona satın alındı. Kum harmanı olarak kullanılan eski kömür yükleme iskelesi ve çevresi belediye tarafından park ve bahçe olarak düzenlendi. Tarihi kemerli iskele vapur için yenilendi. Zonguldak Limanıma yeni ismiyle “Deniz Gülü 1” olarak kaptan ve mürettebatıyla birlikte kaydı yapıldı. İç dekorasyonu ve bağlı olduğu iskele önce restoran sonra da Çayevi kullanımı için dizayn edildi. Özel davetlere, etkinliklere ve eğlencelere ev sahipliği yaptı.
1985 yılında restoran olarak hizmete açılan vapurun zamanla bakım ve personel maliyetleri arttı. Su üstünde kalabilme özelliğini de yitirdiğinden güvenlik sebepleriyle kullanılmamasına karar verildi. Satışa çıkarıldı ancak müşteri çıkmadı. Yüzme kabiliyetini kaybettiği için de römorkör yardımıyla çekilerek Kilimli’ye götürüldü. Kilimli gemi söküm tesisine sökülmek üzere karaya çekilmeye çalışılırken ortadan yırtıldığı da bilinir...  İlk tescil adıyla “Büyükada” vapuru Kilimli’de sökülüp parçalandı…”
Editör: Şeyma Kaya