Kilimli Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin Ak Parti’den aday olamayınca basın açıklaması yaptı. Kalabalığa seslenen Sezgin yaptığı hizmetleri anlatarak destek istedi.

Burhan Sezgin "Seçimlerde partinin değil ismin kazandığını göstereceğiz" dedi Burhan Sezgin’in 31 Mart seçimleri öncesi yaptığı açıklamanın bir kısmı şu şekilde:
"Gelik halkının ne kadar dik durduğunu ne kadar onurlu olduğunu sadece burada AK Parti'nin seçim kazanmadığını göstereceğiz. Burada şahısların da önemli olduğunu göstereceğiz. niyetimiz öyle. 

Hangi partiye geçeceğinin kararını vermedik. Yarın (Pazartesi) inşallah kesin karar verip ancak bir istifamızı vereceğiz. O partimize onlarla vedalaşıp inşallah önümüzdeki dönemde tercih edeceğiz. 

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'na Zonguldaklı başkanvekili! Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'na Zonguldaklı başkanvekili!

Bizim için parti çok daha önemli değil. Biz zaten belediye başkanlarının partili partili olması bence doğru değil. Ama ne olursa olsun bir partiden gireceğiz. O partiyle birlikte inşallah yollarımızı birleşeceğiz. Parti Gelik beldesine hizmet edeceğiz.

Ama o partiyi de arkamıza alacağız inşallah. Niyetimiz öyle. Yarın bunun kararını vereceğiz."

Editör: U. G.