Turizm kenti olan Zonguldak’ın kent merkezinde yığılan atık kağıt ve plastik dağı binlerce turist tarafından yoğun ilgi görüyor.
Şehir merkezinden Bahçelievler Mahallesi’ne çıkarken yolun sağında kalan dağı izlemeye gelenlerin ise şehre ciddi anlamda ekonomik katkı sunması bekleniyor.
Haber elbette böyle değil.
Bu bir ironi ancak kentin acı gerçeğini bir de böyle anlatalım istedik.

Dural; "Hiçbir baskı ve şiddet içeren eylem bizi Kozlu halkına hizmet etmekten alıkoyamaz" Dural; "Hiçbir baskı ve şiddet içeren eylem bizi Kozlu halkına hizmet etmekten alıkoyamaz"

WhatsApp Görsel 2023-07-25 saat 19.48.58

DAHA ÖNCE YANGIN ÇIKTI
Zonguldak Soğuksu’da her gün binlerce vatandaşın önünden geçtiği alanda yığılan kağıt ve plastikler geri dönüşüme gidiyor ancak günlük olarak alınmayan atıklar yükseldikçe şehrin merkezindeki bu kirli görüntü tepki çekiyor.
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın Zonguldak’ın turizm kenti olduğu yönündeki açıklama ve çabalarının aksine şehir merkezi dahil pek çok ilçede insanların yaşam alanında kalan çirkinlikler gün geçtikçe büyüyor. 

ZONGULDAK BELEDİYESİ NE YAPACAK?
Yıllardan beri gündemde olan ancak hayata geçirilemeyen Lavuar Alanı Projesi’nin uygulama sahası içinde kalan atık dağının yarattığı görüntü kirliliğinin sona ermesi için Zonguldak Belediyesi’nin adım atmaması tepki çekiyor. 
Lavuar Projesi için geçtiğimiz günlerde yapılan ihalenin ardından projenin akıbeti merak edilirken bu manzaranın ise proje beklemeden sona ermesi isteniyor.

Editör: U. G.