6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş deprem felaketi, arama kurtarma faaliyetlerinde madencilerin önemini bir kez daha gözler önüne sermişti.

Sel ve fırtınada yıkılan yerler yeniden yapılıyor! Sel ve fırtınada yıkılan yerler yeniden yapılıyor!

Israrlı çağrıların ardından deprem bölgelerine gecikmeli de olsa gönderilen Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) bağlı madenciler, bina enkazlarından yüzlerce canı kurtararak “Türkiye’nin kahramanı” olmuştu.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın 4  yıl önce Türkiye'nin en büyük deprem arama kurtarma ordusunu kurmak için harekete geçtiği ancak başvuruların Enerji Bakanlığı'nca karşılık bulmadığı belirtilmişti.

OLASI İSTANBUL DEPREMİNE HAZIRLANIYORLAR!

Deprem bölgesinde Türkiye’nin kahramanı olan madenciler bu kez de gecikmeli gönderilmesin bir an önce deprem bölgesine sevk edilebilsin diye çalışmalar başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde kriz masasında olası bir deprem durumunda ilk olarak madencilerin sevk edilmesi için planlama yapıldı. Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz emekli maden işçilerinden oluşan arama kurtarma timinin hazır olduğunu belirterek depremde sevki için yapılan planlamayı paylaştı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz İBB’de yapılan planlama anlarını şu ifadelerle özetledi.

“Olası İstanbul depremine yönelik İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle sürdürdüğümüz çalışmalar kapsamında; Emekli madencilerimizden oluşan arama kurtarma ekiplerini deprem bölgesine hızla sevk edecek bir planlama yapıyoruz. Zonguldak-İstanbul arasında deniz köprüsü kuruyoruz!”

Editör: U. G.