Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Fırat Birkan, İncivez Mahallesi'nde üniversite öğrencilerinin belediye yönetiminden beklentilerini, talep ve isteklerini dinleyerek gençler için gerçekleştirmek istediği projeleri anlattı. Gençlerin masasına konuk olan Birkan, "Ailelerimizin bizlere emaneti gençlerimiz temiz bir kent, ulaşım sorununun giderilmesi, kültür sanat orginazasyonlarının eksikliğini dile getirdiler. Belediye bünyesinde kuracağımız gençlik meclisimiz ile gençlerimizin taleplerini gidereceğiz." dedi.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu

Saha gezilerini sürdüren Fırat Birkan, İncivez Mahallesi'nde öğrenciler ve gençlerle bir araya geldi. Öğrencilerin taleplerini, belediye yönetiminden beklentilerini dinleyen Birkan, gençler için planladığı projelerini anlattı. Gençlerin sıcak ilgisiyle karşılaşan Birkan, davetlerini kırmayarak masalarına konuk oldu. Öğrenciler, belediye yönetiminden beklentilerini anlatarak ana sorun olarak ulaşım, iletişim hatlarının çekim sorunu, temiz kent, atık toplamanın yetersizliği, kültür sanat orginazasyonlarının eksikliği gibi başlıklarda görüşlerini aktardı.

Birkan, gençlerin taleplerini not alarak proje çalışmalarında taleplerini dikkate alacaklarını söyledi. Öğrencilerin ana sorunlarının aynı olduğunu ifade eden Birkan, "Ailelerimizin bizlere emaneti gençlerimiz temiz bir kent, ulaşım sorununun giderilmesi, kültür sanat orginazasyonlarının eksikliğini dile getirdiler. Kendilerini dinledim ve notlarımı aldım. Bizim projelerimize, gözlemlerimize yakın talepleri oldu. Ancak bu dönemde iletişim hatları sorunu gerçekten gençlerimizi çileden çıkarmış. Bu konu için girişimlere şimdiden başladık. Belediye bünyesinde kuracağımız gençlik meclisi projemizi kendilerine anlattık. Bu mecliste üniversite öğrencilerimiz, lise öğrencilerimiz gibi sanat kulüpleri ile derneklerden gençlerimiz olacak. Dertlerini taleplerini bizlere anlatacaklar. Gençlik meclisi ile taleplerini gidereceğiz. Bize ilettikleri ana başlıkları ise göreve gelelim gelmeyelim takipçisi olacağımızı tüm gençlerimizin bilmesini isterim. Bizlere gösterdikleri yakın ilgi gösteriyor ki ulaşılabilir kendilerini dinleyen bir başkan istiyorlar. Biz notlarımızı aldık. Yaşamaktan  mutlu oldukları bir Zonguldak ile gençlerimizi buluşturacağız." dedi.

Editör: U. G.