Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Uygulama Mutfağında “Undan Hamura Pizzanın Serüveni – Pizza Workshop” programı düzenlendi. Etkinliğe; BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve eşi Seran Özölçer, Devrek Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İhsan Kazkondu, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Workshop, Türkiye’nin seçkin pizza şeflerini BEUN'da bir araya getirdi. 2024 Türkiye Pizza Şampiyonası 1’incisi Ramazan Baca, 2024 Akrobasi Pizza Şampiyonası 1’incisi Ceyhun Filiz, Pizza Şefi İbrahim Satan ve Pizza Şefi Veli Gözel, öğrencilerle birlikte pizzanın ustalık gerektiren yolculuğunu paylaştı. Programın ilk gününde söyleşi gerçekleştirilirken ikinci günde öğrenci ve katılımcılar uygulamalı pizza yapma deneyimi kazanma fırsatı buldu.

Workshop’ta Ustalık Sırları Paylaşıldı
Usta şefler tarafından gerçekleştirilen uygulamalı eğitimde öğrenciler: Hamur yoğurmanın inceliklerini, pizza tabanının doğru açılma tekniklerini, doğru malzeme seçimi ve lezzet dengelerini ve profesyonel fırın kullanımını birebir deneyimleme fırsatı buldu. Şefler, ulusal şampiyonalara uzanan serüvenlerini anlatarak öğrencilerin mesleki vizyonuna katkı sağladı. Workshop boyunca mutfakta keyifli ve coşkulu anlar yaşandı.

Lezzet Dolu Anlar, Katılımcılardan Tam Not Aldı
Gastronomi alanında öğrencilere pratik ve profesyonel deneyimler kazandıran program, hazırlanan pizzaların tadım etkinliğiyle sona erdi. Hem söyleşi hem de uygulamalı kısım, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.






