Beraber Film İzleme Uygulamaları

Beraber film izleme uygulamaları, pandemi döneminin yaşanmaya başlaması ile birlikte en çok araştırılan başlıklardan birisi olmuştur. Sosyal çevrelerinden uzaklaşan insanlar, yakın arkadaşları ile uzaktan da film izleyebileceklerini öğrendikleri anda hangi uygulamaların bu amaca hizmet ettiklerini araştırmaktadırlar. Basit birkaç program üzerinden kolaylıkla yapılabilen bu uygulama sayesinde uzaktan film izlemek de mümkün hale gelmektedir.

Örneğin yakın arkadaşınız ile bir araya gelemeyecek kadar uzaktaysanız birkaç uygulama ve program yardımıyla uzakken de film izleyebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey bu uygulamaları öğrenmek ve arkadaşınız ile birlikte kullanmak olacaktır. Bahsi geçen bu konu kapsamında bilmeniz gereken diğer tüm detaylar alt başlıklarda detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

Beraber Film İzleme Uygulamaları Nelerdir?

Yaşanan son birkaç yıldır, insanlar sağlıklarını korumak adına evde kalmayı tercih etmektedir. Bu süreçte boş vakitleri değerlendirmek için beraber film izleme uygulamaları nelerdir sorusu ön plana çıkmakta ve sıklıkla incelenmektedir. Bahsi geçen bu uygulamalardan birkaç tanesini aşağıda yer alan listeden öğrenebilirsiniz.

  • Zoom
  • House Party
  • Watch2gether
  • Teleparty / Netflix Party
  • Twitch Watch Party
  • Gaze

Sıralanan bu uygulamalar dışında kullanmakta olduğunuz tarayıcıya Google eklentileri ekleyebilir ve sevdikleriniz ile uzakta olmanıza rağmen film ve dizi izleyebilirsiniz. Kullanımları oldukça kolay olan bu uygulamaları indirmeniz ve cihazınıza kurmuş olmanız yeterli olacaktır.

Beraber Film İzleme Uygulamalarının Özellikleri Nelerdir?

Beraber film izleme uygulamalarının özellikleri, bahsi geçen bu uygulamalardan birini veya birkaçını kullanmak isteyen bireyler tarafından incelenmektedir. Her uygulamanın sunduğu özellikler farklı olsa da ortak pek çok işlevin olduğunu görmek mümkündür. Bu noktada tek tek uygulamaları incelemek yerine direkt ortak özelliklere göz atarak uygulamalar hakkında detaylı bilgi elde edebilirsiniz.

  • Film veya dizi izlerken chat özelliği
  • Görüntülü ve sesli konuşma
  • İki kişiden fazla kullanıcı davet etme
  • Oda kurma

Sıralanan bu tarz özelliklerin bu tip uygulamalar için ortak olduğu fark edilmektedir. Film izlerken tıpkı birlikteymiş gibi film hakkında yorum yapabilir veya görüntülü konuşarak tepkilerinizi ortaya koyabilirsiniz. Böylece uzakta olsanız dahi film izlemenin imkansız olmadığını görebilirsiniz.

Beraber Film İzleme Uygulamaları Nasıl Kullanılır?

Tıpkı özelliklerde olduğu gibi kullanım şeklinde de pek çok ortak işlemin olduğunu görmek mümkündür. Arkadaşlarınız ile eğlenmenizi sağlayacak bu uygulamalar hakkında nasıl kullanıldıklarına dair bilgi edinmek istiyorsanız beraber film izleme uygulamaları nasıl kullanılır sorusuna verilen yanıtları inceleyebilirsiniz.

Öncelikle bu uygulamalardan birini her iki tarafın da indirmiş ve kurmuş olması gerekmektedir. Daha sonra odayı açan kişi ilgili alandan davet linkini kopyalayarak karşı tarafa mesaj olarak göndermelidir. Gelen davet bildirimine tıklayarak izlemek istediğiniz film veya diziye anında erişim sağlayabilirsiniz. Sohbet ayarlarını ve görüntülü konuşma ayarlarını filme başlamadan önce ayarlayabilir ve filmi kesintisiz bir şekilde izleyebilirsiniz.

Beraber Film İzleme Uygulamaları Telefona İner Mi?

Beraber film izleme uygulamaları telefona iner mi sorusu da konuyla alakalı olarak ele alınan bir diğer başlık olarak öne çıkmaktadır. Bilindiği üzere insanlar, film veya dizi izleyeceklerine bu eylemi bilgisayardan gerçekleştirmeyi tercih etmektedir. Bunun asıl nedeni ise konfor ve aynı zamanda görüntü kalitesidir.

Beraber film izleme uygulamalarının bilgisayara indirilmesi tavsiye edilse de telefon üzerinden kullanmak da mümkündür. Yalnızca anlık sohbet veya görüntülü sohbet eylemlerini gerçekleştirmek bilgisayara kıyasla çok daha zor olacaktır. Bu nedenle imkanı olan bireylerin bilgisayar üzerinden bu tarz uygulamaları indirmeleri ve arkadaşları ile bilgisayar üzerinden film izlemeleri tavsiye edilmektedir.

Editör: TE Bilişim