Zonguldak Belediyesi, Kozlu Belediyesi, Devrek Belediyesi başta olmak üzere yönetimi değişen belediyelerde işçi çıkarılmaları gündemde. Diğer yandan verilen iş vaatlerinin ise nasıl tutulacağı merak ediliyor.

Zonguldak’ta tamamlanan yerel seçimler sonrası belediyelerde operasyonlar başlıyor.
Başkanların görevlerine başlaması ile birlikte yapacakları çalışmaların başında bazı daire müdürlüklerinin değişimi kaçınılmaz görünüyor.

ZONGULDAK – KOZLU – DEVREK
Ömer Selim Alan’ın ardından Tahsin Erdem’in başkan olarak seçildiği Zonguldak Belediyesi’nde görev yeri değişmesi kesin gözüyle bakılan isimler netleşiyor.
Özellikle Alan döneminde görevine başlatılan isimlerden bazıları topun ağzında. 
Alan döneminde alt kademe çalışanlara baskı yaptığı ve keyfi tutumlar gösterdiği ileri sürülen isimler ile Muharrem Akdemir döneminde görev alan bazı isimlerin yer değiştirmesine kesin gözüyle bakılıyor.
CHP yönetiminin üzerinde en çok durduğu, farklı görevler biçtiği isimler arasında bir personelin makam katında dövülmesi olayı ile anılan Özel Kalem Müdürü Buğra Özçelik  bulunuyor.
Benzer durum Kozlu ve Devrek için de geçerli.
Alınan ilk bilgiler üç belediyede de operasyonların geniş kapsamlı olacağı yönünde.

İŞÇİ ÇIKARILMASI 
Zonguldak Belediyesi’nde başkan Ömer Selim Alan döneminde gereğinden fazla işçi alındığı yönündeki eleştiriler geçmişten beri gündemdeydi.
Bizzat parti içinden de tepkiler biliniyordu. Bazı isimlerin işe yaramadığı, çalıştırılmadığı, belediyede çalıştığı halde tefecilik işlerine bulaştıkları yönündeki tartışmaların ardından yeni Başkan Tahsin Erdem’in nasıl yaklaşım göstereceği merak ediliyor.

ERDEM TÜM MALİ VERİLERİ İNCELEYİP KARAR VERECEK
Yeni yönetimde yer alan bazı meclis üyeleri ve isimlerin; “Bu işçi sayısını azaltmadan işimiz zor. Yürütemeyiz” dedikleri öğrenilirken “İşçi çıkarmayacağız” sözü veren Erdem’in nasıl bir uygulama yapacağını ise zaman gösterecek. Erdem’in tüm mali verileri yerinde bizzat inceledikten sonra gelir gider tablosuna göre hareket etmek istediği de gelen bilgiler arasında.

VERİLEN SÖZLER NE OLACAK
Diğer yandan yeni Başkan Tahsin Erdem’in Zonguldak’ta, Altuğ Dökmeci’nin ise çok sayıda işçi sözü verdiği ve özellikle Zonguldak Belediyesi için verilen sözler nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşanacağı belirtiliyor.

Hasan Bircan dualarla uğurlandı! Hasan Bircan dualarla uğurlandı!

ÇALIŞANLAR HUZURSUZ
CHP’li Zonguldak ve Kozlu ile Ak Partili Devrek Belediyesi’nde son dönemde işe alınanlar arasında huzursuzluk hakim. “Kimse işten atılmayacak” denilmesine rağmen belediyelerde pek çok çalışanın eş zamanlı değil ancak aralıklı olarak çıkarılabileceği de gelen haberler arasında.

Editör: U. G.