Çöl tozuna karşı uzmanından korkutan uyarı: "Ölüme kadar götürebilir" Çöl tozuna karşı uzmanından korkutan uyarı: "Ölüme kadar götürebilir"
Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanlı gibi önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan Bartın’ın Amasra ilçesi bayram tatilinde ziyaretçi akınına uğrayacak.
Doğa güzelliklerinin yanı sıra Amasra Kalesi başta olmak üzere Cenova Şatosu, Şapel, Kemere Köprüsü, Fatih Camii, Direkli Kaya ve Bedesten gibi tarihi yapıların yer aldığı ilçedeki otellerde bayram öncesi doluluk oranı yüzde 90’lara ulaştı. İlçede yaşanması beklenen yoğunlukla birlikte tatilcilerin herhangi bir olumsuzluk yaşaması adına Amasra Kaymakamlığınca ek tedbirler alınırken güvenlik önlemleri de bayram tatili boyunca üst seviyeye çıkarılacak. Ev pansiyonculuğu hizmetinin yaygın olarak sunulduğu ilçede pansiyonlar, turistler için alternatif olurken konaklama talebinin karşılanmasına da destek sağlıyor.
Amasra’da; Balık menüleri, Coğrafi İşarete sahip Amasra Salatası ile birlikte çeşitli deniz mahsullerinin sunulduğu restoranlar gibi, Bartın’a özgü tel kırma ve ahşap hediyelik ürünlerin satışa sunulduğu Çekiciler Çarşısı da turistler tarafından büyük ilgi gören noktalar arasında yer alıyor.
RÖPORTAJLAR
AMASRA TURİZM DERNEĞİ BAŞKANI HÜSEYİN BORAN: Amasra bildiğiniz gibi Batı Karadeniz’in en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi. 3 bin yıllık tarihi geçmişimiz var. Antik ve tarihi güzelliklerimiz var. Bu ramazan bayramına da biz belediye, il özel idaresi, turizm derneği ve turizm işletmecileri hazırlandık. 9 günlük bayram tatilinde 500 bine yakın turist bekliyoruz. Otellerimiz, ev pansiyonlarımız yüzde 90 oranında doluluk oranı var.
ESNAF: Meteorolojik verilere de baktığımıza göre havalar gayet güzel geçecek. 9 günlük tatil bizim için güzel bir süreç. Biz esnaflar olarak bütün hazırlıklarımızı yaptık, misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız.
ESNAF: Ramazan bayramı bizim için önemli. Amasra için çok önem arz etmekte. Amasra biliyorsunuz Ankara’nın denizi derler. Ankara’dan, İstanbul’dan, Bursa’dan yakın çevreden  turistleri bekliyoruz. Her sene geliyorlar ve Amasra’dan memnun ayrılıyorlar. Bizde turistlerin memnun ayrılması için esnaf olarak elimizden geleni yapıyoruz. Onları güzel bir şekilde ağırlamak istiyoruz.
Editör: Bekir Ekici