Ordu'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sonrası açığa alınan Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut hakkındaki soruşturma tamamlandı. Cezai işlem yapılmayan Kaymakam Miraç Akbulut, geçici görevle Bartın Vali Yardımcısı oldu.

Ordu'da 29 Ekim töreninin ardından açığa alınan Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Konuşmasında Atatürk'ün "Türkiye şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru en hakiki tarikat medeniyet tarikatıdır" sözünü aktardığı için Atatürkçü olduğu gerekçesiyle görevinden alındığı iddia edilmişti.

Ordu Valiliği ise iddiaları yalanlayarak Miraç Akbulut'un sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu nedeniyle görevinden uzaklaştırıldığını açıklamıştı.

Hakkındaki soruşturma tamamlanan Miraç Akbulut hakkında cezai işlem yapılmadı.

Kaymakam Akbulut, 1 Ocak itibarıyla Bartın Vali Yardımcısı olarak geçici görevlendirildi.

Akbulut, sosyal medya hesabından yaptığı Atatürk paylaşımlarıyla dikkat çekmişti.

Miraç Akbulut Kimdir?

18 Eylül 1994 tarihinde İstanbul-Üsküdar ilçesinde doğan ve aslen Rize ili Çayeli ilçesinden olan Miraç Akbulut İlk ve Orta öğrenimini Ahmet Cevdet Paşa İlköğretim okulunda, Lise öğrenimini Henza Akın Çolakoğlu Lisesinde tamamladı.

2017 yılında Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Kaymakam Akbulut, 2018 yılı Eylül ayında yapılan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 2018 Mart ayında Mülki İdare Amirliği Mesleğine 107. Dönem Denizli Kaymakam Adayı olarak başladı.

.Kaymakam Refikliği stajını İzmir-Bayındır ve Diyarbakır-Sur ilçelerinde tamamlayan Akbulut, 10 Haziran 2019 tarihinde Çavdarhisar ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görevine başladı.

30 Ağustos 2021 yılında ise Ordu Valiliğinde Korgan ilçesinin kaymakamı olarak görevine başladı. Ardından 3 Kasım 2021 tarihinde görevinden alındı.

.

.