TrBinance Nedir, TrBinance ile Binance Arasındaki Farkları Nelerdir?

Eğer Kripto paralara ilgi duyuyor ve TrBinance nedir, TrBinance ile Binance arasındaki farkları nelerdir öğrenmek istiyorsanız bu yazımızda size bunlardan bahsedeceğiz. Kripto para son zamanlarda gerçekten revaçta olan bir yatırım aracı. Kripto yatırımı için onlarca site ve uygulama var. Bunlardan en çok tercih edilen uygulamalardan olan TrBinance hakkında ve TrBinance ile Binance arasındaki farkları nelerdir konularından bahsedeceğim.

Binance Nedir?

Binance nedir sorusunun cevabı 2017 yılında Çin’de kurulan ama şu anda merkezi Malta’da bulunan global bir kripto yatırım borsasıdır. Bu yatırım aracında birçok farklı para birimiyle yatırım yapabilirsiniz. Binance yüzlerce farklı coine ulaşabileceğiniz al-sat yapabileceğiniz tüm dünyaya açık yani global bir borsadır. Bu borsanın ara yüzü Türkçe dahil birçok dili desteklemektedir. Binance Türkiye’den erişim sağlayabilirsiniz veya isterseniz Binance’nin yerel borsası olan TrBinance kullanabilirsiniz.

TrBinance Nedir?

Kripto para yatırımcılarının aklındaki sorulardan birisi de TrBinance nedir? Bu sorunun cevabını şu şekilde verebiliriz. Binance’nin genişleme hedeflerine uygun olarak Türkiye’de açtığı kripto para borsasıdır. Bu borsa sayesinde daha hızlı alım-satım yapabilir ve işlemlerinizi Türk lirası üstünden gerçekleştirebilirsiniz. Yerel bir borsa olan TrBinance’nin anlaşmalı olduğu bankalardan arasından Ziraat Bankası ve Vakıfbank üzerinden 7 gün 24 saat para yatırma çekme işlemi yapabilirsiniz.

Diğer banklarla ise EFT ve havale işlemleri ile mesai saatleri arasında para yatırma ve çekme işlemi yapabilirsiniz. Ancak şunu belirtmek gerekir ki TrBinance üzerine sadece hesap sahibi yani kendi adınıza açılmış hesaplarla para yatırma işlemi yapabilirsiniz. Ara yüzü ve coin isimleri Türkçe olan TrBinance bu sayede büyük bir kolaylık sağlamaktadır. TrBinance üye olmak için 18 yaşında olmalısınız.

TrBinance ve Binance Arasındaki Farklar Nelerdir?

TrBinance ve Binance Arasındaki farklar nelerdir sorusuna cevap olarak şunu belirtmek gerekir. TrBinance ve Binance aynı değildir.

Binance global bir kripto yatırım borsası olup TrBinance ise yerel bir yatırım borsasıdır. Binance global olduğu için içinde çok daha fazla coin seçeneği bulundurur. TrBinance ise bu konuda çok daha geridedir.

Diğer bir fark ise para yatırma seçeneğidir. Binance sadece kredi kartı ile işlem yapmaya izin verirken TrBinance banka havalesi ve EFT gibi farklı bir seçenek sunabiliyor bize.

Diğer farklı oldukları konu ise para çekme konusu Binance üzerinden Türk lirası olarak çekim yapamıyorsunuz.TrBinance yerel bir borsa olduğu için Türk lirası üstünden kolayca işlem yapabilirsiniz. Yani Binance’den Türk lirası çekmek isterseniz önce bir TrBinance hesabınız olması gerekir ve parayı o hesaba aktarıp çekebilirsiniz.

Binance global bir borsa olduğu için daha fazla gelişmiş özellik bulunuyor. Bunun yanı sıra yeni çıkan coinler yani kripto paraların Binance’ye gelmesi daha kısa sürüyor tabi ki bu farklar yerel ve global olmalarından kaynaklanıyor.

TrBinance Güvenilir Mi?

TrBinance güvenilir mi sorusuna cevap almak için TrBinance’nin üst kuruluşu olan Binance bakmak gerekir. Çünkü Binance ile aynı sistem üzerinden devam ediyorlar. Binance bir şeyden etkilenirse TrBinance’nin bundan etkilenme oranı da yüksektir. Binance 2017’den bu yana kesintisiz olarak kullanıcılara hizmet vermeye devam etmektedir. Ayrıca Binance dünya devletlerinin kripto para borsasına uyguladığı kurallara hızlı uyum sağlayabilmekte. Bu da ona olan güveni artırmaktadır. TrBinance, Binance ile aynı çizgide yürüdüğünü söylemiştik. Binance şu anda güvenilir bir kripto borsası kabul ediliyor yani şu an TrBinance güvenli kabul edilebilir.

TrBinance Nasıl Üye Olunur?

TrBinance kullanmak için önce üye olmak gerekir. TrBinance nasıl üye olunur ondan bahsedeceğim size şimdi. Öncelikle üye olmak için 18 yaşında olmanız gerekmektedir. 18 yaş altı kişiler kesinlikle üye olamazlar. TrBinance sitesi veya mobil uygulama üzerinden üye olabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizden kimlik doğrulama istenecektir. Yani üye olan kişinin sizin kendiniz olduğunu kanıtlamanızı isteyecek. Bunun asıl amacı güvenliği sağlamaktır. Bu sizin kripto cüzdanınızı ve sizi korumak için yapılmış bir uygulamadır. Bu uygulama kimlik, pasaport ve sürücü belgesi ile yapılabilir. Uygulamayı banka hesabınızı korur gibi düşünebilirsiniz ve gerçekten de bankanızı, yatırımınızı koruyor olacaksınız.

Neden TrBinance Tercih Edilebilir

Neden TrBinance tercih edilebilir? Bunun birçok sebebi olabilir. Bu sebeplere şöyle bir bakacak olursak bunlardan bir tanesi hızlı işlem yapabilme yani hızlı alım-satım yapmak. Bu kripto para işinde önemli bir detay.

Diğer ve en büyük detay ise banka havalesi ile para yatırma bu çok büyük bir artı. Çünkü Binance ile işlem yapmak için bir kredi kartına sahip olmanız gerekiyor ve kredi kartı ile işlem yaparsanız Binance komisyon kesiyor ama banka havalesiyle TrBinance cüzdanınıza para yüklerseniz bu işlemden bir komisyon alınmıyor. Yerel bir borsa olduğundan eğer bir sorun yaşarsanız bu soruna dönüş almanız daha kolay olacaktır. Yani müşteri hizmetleri vb. işlemleri yapmak daha kolay ve sorunların çözümü gayet hızlı olacaktır. 

Editör: TE Bilişim