Hesap İşletim Ücreti Almayan Bankalar

        İnsanların kredi kartlarını ve bankaları çok aktif bir şekilde kullanmaya başlamasıyla birlikte az da olsa bazı problemler ortaya çıkmıştır. Çok sık olarak gündeme gelen sorunlardan bir tanesi ise hesap işletim ücreti adı altından bazı bankaların müşterilerinden para talep etmesidir. Birçok banka müşterilerinden her ne kadar böyle bir para talep etse de bazı bankalar müşterilerinden böyle bir para talep etmez. Örneğin teb bankası cepte teb özelliğini müşterilerinin hizmetine sunmuştur ve müşterilerinden böyle bir para talebi olmamıştır. Bu durum insanlar tarafından teb bankasının kullanımını daha cazip hale getirmiştir. Bu sayede hem banka daha fazla müşteri kazanmıştır hem de insanlar mağdur duruma düşmekten kurtulmuştur. Hesap işletim ücreti kesilmesinin haksız ve hukuksuz olduğu mahkemeler tarafından karara bağlanmıştır ve birçok mağdur kendilerinden hukuksuzca alınan paralarını tekrar bankalardan almayı başarmışlardır.

Herkesin bildiği gibi bankaların hesap işletim ücreti adı altında müşterilerinden aldığı bir ücret vardır. Bu nedenle birçok insandan sebepsiz olarak hesaplarından para alınmaktaydı. Fakat birkaç bilinçli müşterinin bunu yapan bankaları mahkemeye vermesiyle değişti. Alan bankaların tamamı o paraları tekrar ödemek zorunda kaldı. Bu olayların tamamen dışında kalan ve hiçbir zaman müşterilerinden hesap işletim ücreti adı altında para talep etmeyen bankalarda vardır. Bu bankalara örnek olarak yapı kredi bankası örnek olarak verilebilir. Çünkü yapı kredi bankası hiçbir zaman müşterilerinden hesap işletim ücreti adı altında bir ücret talep etmemiştir ve müşterilerini bu şekilde mağdur etmemiştir. Bu olaylardan sonra banka müşteri kazanmış ve insanların yapı kredi bankasına olan güveni artmıştır.

               Hesap işletim ücreti olarak insanların hesaplarından bilgisi dışında para alan birçok banka bulunmaktadır. Fakat o bankaların aksine müşterilerinden böyle bir ücret talep etmeyen birçok banka da bulunmaktadır. Bu bankalara örnek olarak Kuveyt Türk katılım bankası verilebilir. Kuveyt Türk katılım bankası müşterilerinden hesap işletim ücreti diye bir ücret hiçbir zaman talep etmemiş olup bundan sonrada talep etmeyeceğini teyit etmiştir. Sadece hesap işletim ücreti de değil eft ve havale gibi işlemlerinizde de sizden herhangi bir para talep etmemektedir.

Editör: TE Bilişim