Bankalar kazanç elde etmek için müşterilerine ürün satmak zorundadır. Bu ürünlerden biride kredidir. Belli faiz oranları ile ve belli vadelerle bankaları kredi başvurusu talebinde bulunan müşterilerine uygun şartlar oluşmuş ise kredi kullanma imkânı vermektedir. Banka kredileri, ev kredisi, taşıt kredisi, ihtiyaç kredisi gibi kredi isimleri ile sınıflandırmıştır. Bunun dışında özel anlaşmalar ile yüksek meblağda kredi çeşitleri de bulunmaktadır. 
Banka müşterileri bankaya gitmeden kredi çekebilirim veya hangi kredileri banka şubesine gitmeden çekebilirim gibi aklına takılan konuları internet üzerinden arama yapmaktadır. Birçok banka kendi müşterilerine, şubelere gitmeden bazı kredi başvurularını almakta ve anında kredi verme gibi uygulamaları yapmaktadır.


Anında Kredi Çekme

Banka müşterileri, krediye ihtiyaçları olduğu zamanlarda şubelere gitmeden de kredi çekme talebinde bulunabilirler. Bunun için internet bankacılığı en çok kullanılan yöntemdir. Bankalar çeşitli kampanyalar ile müşterilerine anında kredi verme gibi işlemleri gerçekleştirmektedirler. Bunun için o bankanın müşterisi bankanın, internet bankacılığı veya bankaların mobil uygulamalarını kullanmaları yeterlidir. Krediye ihtiyacı olan banka müşterisi bankaya gitmeden kredi çekebilirim diyerek bu kanalları kullanıp anında kredi çekebilirler.


Ev Ve Taşıt Kredisi İçin Anında Kredi

Bankalar ihtiyaç kredisi gibi kredi başvurularında, müşterilerinin şubeye gitmeden kredi çekme işlemi gerçekleştirmesine olanak sağlamaktadır. Ev ve taşıt kredisi veya özel krediler için, limiti yüksek olan ihtiyaç kredileri içi bankaya gitmeden kredi çekebilirim düşüncesi ile internet bankacılığı ve bankaların mobil uygulamaları ile kredi çekme işlemi gerçekleştirdiklerinde, talepleri doğrultusunda istedikleri kredi tutarı hesaplarına yatmaz. Banka şubesi dışında, ev kredisi, taşıt kredisi ve yüksek limitli ihtiyaç kredileri için internet bankacılığı veya mobil bankacılıktan sadece başvuru yapılabilir. Anında kredi talepleri bu krediler için geçerli değildir.
 

Editör: TE Bilişim