Siz de banka findeks puanınızı yukarı çıkartabilmek için vereceğimiz teknikleri hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. İşte 5 adımda hemen kredi notunu yükseltme yolları.
 

Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?
 

Kredi notu; bankaların kredi vermek için kişilerin sicil durumlarını belirlemek için kullanmış oldukları bir değerlendirme raporu olup, 0-1900 arasında değişen değerlere sahiptir. Bu notun yüksek olması kişilerin daha kolay kredi çekmelerine olanak tanımaktadır. Bu sebepten dolayı kredi notunun yükseltilmesi kredi çekmek için oldukça önemli bir konudur. Peki kredi notu nasıl yükseltilir? Kredi notunu yükseltme tekniklerini 2021 güncel veriler ışığında sizler için yeniden belirledik. Sabırla verdiğimiz adımları uygularsanız hemen etkisini gösterecek olan findeks yükseltme işlemini görebilirsiniz.

  1. Kredi Kartı Kullanmıyorsanız Bir Tane İsteyiniz; Findeks kredi notunuzu en fazla kredi kartı harcaması ve ardından kart ödemelerini zamanında yaparak yükseltebilirsiniz. Eğer mevcut bir kartınız varsa o zaman bunun sadece ödemelerine dikkat ederek kredi notunuzu yukarı yönlü hareket ettirebilirsiniz.
  2. Bankaya otomatik Ödeme Talimatı Verin; Banka hesabınıza ya da kredi kartınıza tanımlı birkaç tane otomatik ödeme talimatı olsun. Elektrik, su, internet faturası olabilir. Ama mutlaka birkaç tane fatura talimatı olsun.
  3. Her Ay Hesabınıza Para Girişi Olsun; Özellikle başka banka hesaplarından sizin hesabınıza düzenli bir para girişi olursa bu müthiş bir etki oluşturacaktır. Arkadaş ve tanıdıklardan rica ederek ay bazında size ödeme yapmalarını isteyebilirsiniz. Parayı çekip elden geri iade edebilirsiniz ve bu işlemi en az 6 ay yaptığınızda iyi sonuçlar alacaksınız.
  4. İhtiyaç ve Konut Kredisi Ödemelerini Asla Geciktirmeyin; Kredi ödemelerinizin taksitlerini ne olursa olsun geciktirmeyin. Eğer birkaç gün gecikirse bu kredi notunuzu etkilemez; ama bu gecikme zamanı artarsa o zaman banka bu gecikmeyi Kredi Kayıt Bürosuna bildirir. KKB denilen bu büro da sizin kredi notunuzu indirme yoluna gider.
  5. Banka Hesabınızda Sürekli Nakit Bulundurun; Banka hesabınızda sürekli olarak bir nakit para dursun. Paraya ihtiyacınız olsa bile bunu hemen çekmeyin. Özellikle nakit avans hesabı kullanmaya çalışın. Kullanırsanız bile en yakın zamanda borcunuzu ödeme yoluna gidin.

Kredi Notunu Yükseltme yollarını 2021 teknikleri ile sizin için 5 adımda tek tek anlattık. Kredi notumu nasıl yükseltebilirim diye merak ettiğiniz farklı sorular olması durumunda yorum yaparak bizden yardım isteyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim