MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin salı günkü meclis grup toplantısında 'Yeni yüzyılda 100 il' önerisi uzun yıllardır il olmayı bekleyen Zonguldak Ereğli’yi heyecanlandırırken Zonguldak’ı ikiye böldü.
Gelişmeler sonrası Ereğli’den ve siyasi partilerin Ereğli temsilciliklerinden il olunması yönünde peş peşe açıklamalar gelirken Zonguldak merkez ve diğer ilçelerden temkinli açıklamalar var.

Zonguldak'ta şok eden olay! Eski sevgilisini uçuracaktı! Zonguldak'ta şok eden olay! Eski sevgilisini uçuracaktı!

EREĞLİ DE KENDİ ARASINDA İKİ PARÇA
Zonguldak Ereğli’de pek çok kişi ve temsilci ilçenin il olma özleminin sonuca kavuşacağına inanırken pek çok Ereğlili ise Düzce’nin il olması sonrasında bu saatten sonra Ereğli’nin il olmasının doğru olmadığı görüşünü savunuyor. Sosyal medya üzerinden zaman zaman polemiğe dönen görüş ayrılıkları aynı partinin siyasetçilerini de karşı karşıya getirdi.

ZONGULDAK VE DİĞER İLÇELER YENİ BİR BÖLÜNME İSTEMİYOR
Gelişmelerin ardından Zonguldak Merkez başta olmak üzere vadi bölgesi ilçelerinden bu ayrılık ihtimaline tepki yüksek.
Nadiren de olsa bu bölünmenin hayırlı olacağına inanan insanlar da olsa büyük çoğunluk Zonguldak’ın küçültülmesinin siyasi beklentiler nedeniyle yapıldığına inanıyor.

BAHÇELİ MHP’Yİ DE BÖLDÜ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin salı günkü meclis grup toplantısında 'Yeni yüzyılda 100 il' önerisi geçmiş yıllardan beri gündeme gelen bir konuydu.
Bu açıklama ve haberler sonrası MHP’nin Ereğli İlçe Başkanı ve pek çok partili ilçenin il olması için açıklama yaparken partinin Zonguldak, Kilimli, Kozlu, Çaycuma, Devrek ve Gökçebey gibi ilçelerinden ise kararın yanlış olacağı görüşü var.

KOTRA; “İHANET OLUR” DEMİŞTİ
Son olarak MHP MYK üyesi ve Zonguldak Milletvekili adayı Ereğlili Murat Kotra’nın seçim dönemi öncesinde yapmış olduğu; “Ereğli’nin il olması Zonguldak’a ihanet olur” sözleri yeniden gündemde.
Kotra’nın yaptığı yeni açıklamaların ardından bu defe Ereğli kanadından da farklı açıklama ve yorumlar gelmeye devam ediyor.

GAZETECİLERİ DE İKİYE BÖLDÜ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin salı günkü meclis grup toplantısında 'Yeni yüzyılda 100 il' önerisi yerel basını da karşı karşıya getirdi. Ereğli merkezli çalışan pek çok gazeteci Zonguldak’ın yeniden bölünmemesini yazan gazetecileri hedef alırken, “Ereğli il olmayacaksa o zaman Ereğli’nin hakları verilsin” çağrısı yapanlar da oldu.

Editör: Melisa Sapaz