-ÖZEL HABER-

Orhan Ailesi’nin büyük azmi tüm çiftlere örnek oluyor. 1980 darbesi nedeni ile kazandığı üniversiteye gidemeyen Kadir Orhan’ın 41 yıl sonra mezun olmasının ardından eşi Hava Orhan da psikoloji ve sosyoloji bölümlerini yüksek derecelerle bitirdi.

Korku dolu anlar! Doğalgaz borusu patladı! Korku dolu anlar! Doğalgaz borusu patladı!

Kilimli ilçesi Çatalağzı Beldesi'nde yaşayan 54 yaşındaki Hava Orhan, eşi Kadir Orhan’dan aldığı destek ile yıllar sonra üniversite sınavlarına hazırlandı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Sosyoloji ve Psikoloji bölümlerinde çift anadal (ÇAP) yaparak lisans eğitimini tamamlayan Hava Orhan şimdi Zonguldak ElmasPark’ta psikolojik danışmanlık hizmeti veriyor.

Uzun yıllar sonra üniversite hayatına başlayan Hava Orhan 2018-2023 yılları arasında üniversite eğitim sürecini Sosyoloji bölüm birincisi olarak tamamlarken Psikoloji bölümünde de yüksek onur belgesi alarak mezun oldu.

2 çocuk annesi Hava Orhan ayrıca eğitim süreci boyunca da Cumhurbaşkanlığı (CBİKO) Ulusal Staj Programı, Cumhur Başkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Koordinasyonluğu bünyesinde, Zonguldak Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sosyal Hizmetler Merkez Huzurevi ve yine aynı bakanlıkta çocuk, kadın ve evde bakım hizmetleri başta olmak üzere çeşitli departmanlarda stajlarını tamamladı.

ElmasPark AVM’de psikolojik danışmanlık merkezi açan Hava Orhan, eğitimin yaşı olmadığını belirterek “Bu yaştan sonra okuyup ne yapacaksın” diyenlere inat başarısı ile hem yaşıtlarına hem de genç arkadaşlarına örnek oldu.

Orhan, mezuniyetinden sonra bile bilgi ve tecrübelerini güncel tutmak ve yeni gelişmelere uyum sağlamak amacı ile alandaki tüm yenilikleri takip ediyor.

Editör: U. G.