Kdz.Ereğli Voleybol Gençlik ve Spor Kulübü bölge voleyboluna ve gençlerine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Kulüp Başkanı Burçin Yürüten’den alınan bilgiye göre;

Genç takım eski kaptanlarından 2002 doğumlu köşe oyuncusu Buse Kandemir Sakarya Adaspor Kulübüne, Genç takım oyuncularımızdan 2005 doğumlu orta oyuncu Nurceren Kanca ise MFA Zonguldak DSİ takımına transfer oldu. Ayrıca 2020-2021 sezonunda küçük kızlar takımımızda yer alan 2006 Doğumlu pasör Berra Gürol’da Düzce Voleybol GSK takımında yer alacak.  Üç oyuncu ve kulüpleri bu yıl TVF Kadınlar 2.Liginde aynı grupta yer alıyor. Ligin ilk müsabakasında 22.10.2022 Cumartesi günü saat 15.00’de MFA Zonguldak DSİ ile Düzce Voleybol GSK Kilimli’de karşılaşacaklar.

Başkan Yürüten;
Geçtiğimiz yıl Genç Kızlarda İl Şampiyonu olan MFA Zonguldak DSİ takımına grup maçlarında geçici transfer ile oyuncularımız Buse ve Nurceren katılım sağlamıştı. MFA teknik ekibi bu sezon 2.lig müsabakalarında Nurceren ile devam etmek istedi Nurceren ve ailesi de olumlu karşılayınca , memnuniyetle izin verdik. Diğer oyuncumuz Buse Üniversite hayatına Sakarya’da devam edecek. Yönlendirmemiz sonucunda 2.Ligin yeni ekibi Sakarya Adaspor ile antrenmanlara çıktı ve o da transfer oldu. Berra da babasının görevi sebebiyle Kdz.Ereğli’de kaldığı 2020-2021 döneminde Küçük Kız Takımımızda yer aldı. Sonrasında Düzce’ye taşındı ve sırasıyla Düzce 1907 Spor Kulübü ve Düzce Voleybol GSK altyapı takımlarında oynadı. Geçtiğimiz Haziran ayında yapılan Bölgesel Lig Müsabakalarında Düzce Voleybol GSK ile şampiyon olarak Kadınlar 2.Ligi’ne yükseldi. Eminim bizi güzel temsil edecekler. Her üç eski oyuncumuza ve kulüplerine, birbirlerine rakip olacakları müsabakalarda 1.Lig yolunda başarılar diliyoruz. Bildiğiniz gibi 1 ay önce de Yıldız Erkek oyuncumuz Toprak Efe Çelebi Galatarasay altyapısına transfer olmuştu. Toprak yaklaşık 1 ay önce başlayan İstanbul altyapı müsabakalarında Yıldız ve Genç Erkek kategorilerinde kadroda zaman zaman yer alıyor.

2021-2022 sezonu sonrasında yaz başından itibaren yoğun bir şekilde çalışmalarımıza başlamıştık. 2022-2023 sezonuna Kızlarda Midi, Küçük, Yıldız ve Genç, Erkeklerde ise Yıldız Kategorilerinde katılacağız. Eğer talep olursa Kızlarda Mini, Erkeklerde Genç kategorilerinde de katılım sağlayabiliriz. Bu sene İl müsabakalarında tüm kategorilerde iddialıyız. Ayrıca Midi ve Küçük kızlarda ise gruplardan çıkarak Türkiye Şampiyonasına katılabileceğimizi düşünüyoruz.

Sezon sonuna doğru performansımıza bakarak 2.Lige Yükselme müsabakalarına kendi oyuncularımızla katılım sağlayabiliriz.

Önümüzdeki aylarda başlayacak altyapı müsabakaları başladıkça mevcut oyuncularımızda tecrübe kazanacak ve daha öncesinde izlemeye alınan ve kendini geliştiren bazı oyuncularımızın talipleri olacağına inanıyoruz. Teknik ekibimizin hepsi eski voleybolcular olduğundan dolayı en büyük pay kendilerine ait. Önümüzdeki günlerde de birkaç oyuncumuz ile birlikte Sultanlar Ligi’nin önemli bir takımının antrenmanına katılmak ve A Takım Antrenmanı ya da müsabakası izlemek için bir davet aldık.” Şeklinde görüşlerini paylaştı.

Editör: TE Bilişim