Zonguldak’ın Devrek İlçesinde 30 Haziran gecesi Roman vatandaşlar arasında meydana gelen olaylarla ilgili Devrek Kaymakamı Ümit Altay'ın sosyal medyadan yaptığı açıklamaya avukat Emrah Özmekik, yorumu soğuk rüzgarlar estirdi. Avukat Özmekik'in yorumuna kaymakam Altay, sitem dolu cevapta bulundu.

Devrek Kaymakamı Ümit Altay, ilçede yaşanan olaylarla ilgili taraflarla görüştü. Fotoğradı sosyal medya hesabından yayınlayan kaymakam Altay, " 30 Haziran gecesi ilçemizde meydana gelen üzücü toplumsal olaylarla ilgili taraflarla bir araya gelerek güzel ilçemiz Devrek'te toplumsal huzurun devamı için yapılması gerekenleri, alınacak tedbirleri görüştük." açıklamasında bulundu.

AVUKATIN YORUMU ORTAMI GERDİ

Kaymakam Altay’ın sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamaya, yorum yaparak yanıt veren Avukat Emrah Özmekik alınan kararların olayla ilgili olmadığını gelecekteki olaylarla ilgili olduğunu ifade etti. Özmekik yorumunda “Bu toplantı ve alınan kararlar geleceğe dairdir. Geçmişe değil. Taraflar arasında olan bitenin soruşturması şikayete bağlı olabilir. Bu durumda kimsenin diyeceği bir şey olmaz. Ama geceye dair görüntülerde gördük ki takibi şikayete bağlı olmayan çok sayıda suç işlenmiştir. Bunların cezası kesilmeyecek ise kazanılmış bir gelecekten bahsedemezsiniz kaymakam bey. Toplum huzuru yara almıştır. İyileşmesi için yasaların işletildiğini görmek gerekir.” dedi.
Avukay Özmekik’in yorumuna yanıt veren Kaymakam Altay, yaşanan olayla ilgili yargı ve cezalandırma makamında olmadığını hatırlatarak yaşanan olayla ilgilenenlerin hakim ve savcılar olduğunu ifade etti.

ALTAY'DAN YANIT GECİKMEDİ

Devrek Kaymakamı Ümit Altay yanıtında,
“Emrah Özmekik profilinizde avukat yazıyor. Herhalde geçmişte işlenen suçların takip ve karar merciinin kaymakamlık değil adli makamlar yani hakim ve savcılar olduğunu da biliyorsunuzdur. Bu konuyu benim toplumdaki gerginliği azaltmak için yaptığım bir paylaşımın altına yazmak yerine hukukçu meslektaşlarınızla istişare etmeniz daha isabetli olur. Ben yargılama ve cezalandırma makamında değilim.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim