Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. Toplantısı 18 Aralık Pazartesi günü gerçekleşecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında yapılacak ikinci toplantısında ekonomik veri ve raporlar görüşülecek. ‘Asgari ücret ne kadar olacak?’ sorusunun yanında ‘Asgari ücret 2024 zammı ne zaman açıklanacak?’ sorusu da gündemdeki sıcaklığını arttırmaya devam ederken, yeni toplantıda ilk defa net olarak rakamlar konuşulmaya başlanacak. En çok konuşulan senaryoya göre ise asgari ücrette yüzde 35-45 bandında bir zam bekleniyor.

İlk kez 4 işçinin birden yer aldığı ilk toplantının açılış konuşmasını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, hükümet olarak hakem rolü üstlenerek, işçi ve işverenlerin mutabakatıyla yeni asgari ücret rakamını tespit etmeyi hedeflediklerini bildirdi.

ASGARİ ÜCRETTE OLASI SENARYOLAR

Zonguldaklı milletvekilinin baba acısı! Zonguldaklı milletvekilinin baba acısı!

Asgari ücret, yüzde 30 zam yapılırsa 14 bin 822 TL olacak. Yüzde 35 zam uygulanması durumunda net ücret 15 bin 392 TL'ye, yüzde 40 oranında artırılması durumunda ise 15 bin 962 TL'ye yükselecek.

Yine bazı uzmanlar tarafından beklentiler dahilinde bir oran olarak gösterilen yüzde 45 zam durumunda ise asgari ücret 16 bin 532 liraya, yüzde 50 zam yapılırsa ise 17 bin 103 liraya yükselecek. Yüzde 55’lik zamda ise 17 bin 673 lira olacak.

Editör: U. G.