Zonguldak’ta 14 yaşındaki kız çocuğuna fuhuş yaptırdıkları ve cinsel ilişkiye girdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 18 kişiden 12’si tutuklandı. Şüpheliler mahkemede verdikleri ifadede, “Bize üniversite öğrencisi olduklarını söylediler. Yaşlarının küçük olduğunu bilmiyorduk” dedikleri öğrenildi.
Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 yaşında ki iki kıza fuhuş yaptırıldığı iddiası üzerine soruşturma başlattı. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, iki kızın ifadesini aldı. İki kız, kendilerine fuhuş yaptırdıkları ve ilişkiye girdikleri kişileri polise anlattı. Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, 18 kişiyi gözaltına aldı. Erken saatlerde adliyeye çıkarılan ve gece geç saatlere kadar süren mahkeme sonunda şüphelilerden 12’si tutuklandı. 6 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı. İki kızla ilişkiye girmekle suçlanan şüphelilerin bazılarının iddiaları kabul etmediği bazılarının ise iki kızın yaşlarını büyük olarak tanıttıkları ve üniversite öğrencisi olduklarını söylediklerini iddia ettikleri öğrenildi.
İki kız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce koruma altına alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Editör: TE Bilişim