25 Aralık Cuma günü Ereğli ilçesi Ortaca köyünde motosiklet hırsızlığı meydana geldi.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ihbar üzerine araştırma başlattı.  Jandarma dedektifleri (JASAT), Olay yeri inceleme ve Asayiş ekiplerince yapılan araştırmalar sonucu şüphelilerin olay yeri civarına ticari taksi ile geldikleri, araç içerisinde (4) kişi oldukları tespit edildi. 
Yapılan detaylı inceleme sonucu hırsızlık için aracı kullanan şahsın, F.K. isimli şahıs olduğu motosiklet hırsızlığı olayı sonrası yanında bulunan (3) kişi ile beraber ticari araç ve çalıntı motosikletle peş peşe olay yerinden uzaklaştıkları anlaşıldı.


25 Aralık Cuma günü gece saatlerinde yapılan takip sonucu, Ereğli Aydınlar Köyünde Şüpheli F.K. çalıntı motosiklet ile gezerken suçüstü yakalandı. Şüpheli ile ilgili yapılan araştırmalar sonucunda; hırsızlık olayını, yanında bulunan G.K., A.K. ve O.K. İsimli şahıslar ile birlikte gerçekleştirdiği belirlendi.
Yapılan araştırmalar sonucunda A.K isimli şahsın, daha öncede farklı suçlardan (35), O.K. isimli şahsın ise (2) adet suç kaydı olduğu tespit edildi.  Şahıslarla ilgili devam ettirilen araştırmalar sonucunda, S.D. isimli bir başka şahsın daha, Ereğli ve Alaplı ilçelerinde daha önce faili meçhul olarak gerçekleşen (3) hırsızlık olayının daha faili oldukları belirlendi. 
Üç şüpheli şahıslar sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanırken 4. şahısda adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilişim