Manisa'nın Soma ilçesinde çıkan yangında hayatını kaybettiği iddia edilen Hüseyin Durmaz'ın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Cinayet şüphelisi Zonguldak'ta yakalandı.

Yangın, dün öğle saatlerinde Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi Onbaşıoğlu Sokak üzerinde bulunan bir evde meydana geldi. Alev ve dumanla kaplanan evi söndürmek için uzun süre uğraş veren ekipler yangını kontrol altına aldı. Yangın sonrası evin içerisinde incelemelerde bulunan ekipler evde cep telefonu bulunca durumdan şüphelenerek diğer odaları da inceledi. Evde yapılan incelemeler sonucunda maden ocağı emeklisi Hüseyin Durmaz'ın (46) cansız bedeniyle karşılaşıldı. Durmaz'ın korona virüs salgını sürecinde eşi ve çocuklarının Adana'ya ailesinin yanına gittiği ve şehirler arası yolculuk kısıtlaması nedeniyle Soma'ya dönemedikleri öğrenildi.

Hüseyin Durmaz'ın yapılan otopsisinde vücudunda bıçak yaraları tespit edildi. Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Yangından kısa süre önce binaya bir kişinin girip çıktığını tespit eden ekipler, aracının plakasını tespit etti. Otomobil, Zonguldak'ta bulunurken, araç sahibi A.A.(43) gözaltına alındı

Durmaz'ın bıçaklanarak öldürüldüğü, evin de elektrikli sobayla ateşe verildiğini tespit eden ekipler, cinayet şüphelisi A.A.'yı Zonguldak'tan Soma'ya götürmek için yola çıktı.

Editör: TE Bilişim