Zonguldak Kömürspor-Kırşehirspor maçında 11’ler açıklandı! Zonguldak Kömürspor-Kırşehirspor maçında 11’ler açıklandı!
Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Temsilciliğine bağlı Türk Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara Uzunmehmet Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde sağlık çalışanına şiddet olayı sonrası açıklama yayınladı.
Kara açıklamasında sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların tutuklanması gerektiğini belirterek sabırlarının kalmadığını ifade etti.
Arzu Kara’nın açıklaması şu şekilde:
“Sağlıkta şiddetin vahşete dönüştüğünü, insanlıktan çıkmış zorbaların histerik bir halde vahşice sağlık çalışanlarının canına kast ettiğini görüyoruz.
Uzun Mehmet Göğüs Hastalıkları Hastanesinde de böylesine bir olay yaşanmıştır.  Keyiflerine göre hastalarının il dışına naklini isteyen kendini bilmez insanlıktan nasibini almamış şahıslar sevki yapmayan doktorumuza saldırmışlar, daha sonra başhekime saldırmaya kalkışmışlar güvenlik görevlisi bir arkadaşımızı darp etmişlerdir.
Bu zorbalar doktorumuzu ölümle tehdit etmeye devam etmektedirler. Doktorumuza ve güvenlik görevlisi arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu zorbalar hakkında bir an önce tutuklama kararı verilmesini istiyoruz.
Vicdanını kaybetmiş, zerre insanlıktan nasibini almamışlara gösterilen her toleransın sağlıkta şiddetin daha da arttıracağı bilinen ve yaşanılan bir gerçektir.
Türk Sağlık-Sen olarak sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği sağlıkta şiddetin en aza indirilmesi gerekenleri, bu konudaki çözüm önerilerimizi ısrarla dile getirmeye devam edeceğiz.
Bir kez daha ifade ediyoruz;
Sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi önerimiz süratle hayata geçirilmelidir.
Buradaki herhangi bir suçun ertelemesi, paraya çevrilmesi imkansız hale getirilerek hapis cezası ile cezalandırılması gereklidir. 
Sıfır toleranslı alan uygulaması dışında  İstinasız tutuklu yargılama ve şiddet uygulayanlara acil haller dışında kamu sağlık hizmetinin belirli bir süre ücretli verilmesi gibi önlemler acilen hayata geçmelidir.
Şiddeti önlemenin yolu da bu düzenlemeleri uygulamak  ve  asla taviz vermemekten geçmektedir. Hiç kimseyi ayırt etmeden bu çirkinliği, vahşeti gerçekleştirene hak ettiği ceza verilmelidir
Aksi takdirde ne yazık ki şiddetin önlenmesi mümkün değildir. Sağlık çalışanlarının yaşadıklarına bir son verilmesinin başka bir çaresi yoktur. Sağlık çalışanları şiddet sarmalından bir an önce kurtarılmalıdır.
Kınamakla, unutmakla ve münferit bir olay gibi görmekle bu şiddetin ne sonu gelir ne de çalışan kendini güvende hisseder.
 Hastaları hayata tutunmaya çalışırken kendi hayatını kaybetme endişesi yaşamalarına sağlık çalışanlarının artık tahammül edecek sabrı kalmamıştır. 
Bu nedenle bir kez daha vurguluyoruz; sağlıkta şiddette kesin çözüm için en kısa sürede somut adım atılmalı, en ağır cezalar verilmelidir.”
Editör: Şeyma Kaya