CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı Ali Kocamanoğlu, 6 Ağustos Pazar günü yapılacak kongrede başkanlığına aday olduğunu düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Örgütü Başkan Yardımcısı Ali Kocamanoğlu’nun başkanlığa adaylık toplantısının açılış konuşmasını CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hikmet Uzuner yaptı. Uzuner, Kocamanoğlu ile 4 yıldır birlikte çalıştığını, özverili ve iyi bir partili olduğuna şahit olduğunu ifade ederek, sonucun hayırlı olmasını diledi.

Kdz. Ereğli’de toplu taşımada yeni dönem başlıyor Kdz. Ereğli’de toplu taşımada yeni dönem başlıyor

CHP Kdz. Ereğli İlçe Örgütü Başkan Yardımcısı Ali Kocamanoğlu’da düzenlediği basın toplantısında sözlerine “Akbelen Ormanlarında yağmacılara karşı direnen dostlarımıza selam olsun.” diyerek başladı.

Kocamanoğlu, “Cumhuriyet Halk Partili olmak aydın olmak demektir. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek, örnek olmak, önder olmak demektir. Cumhuriyet Halk Partisi demek mücadele demek, demokrasi demektir. Yani mücadeleden vazgeçmemek demektir. Çünkü biz mücadele azmimizi; Savaş meydanlarında kurulmuş Atatürk milliyetçiliğini ilke edinmiş Türkiye sevdalısı devrimci Kuva-i milliye ruhunu taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi ilkelerinden almaktayız.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partili olmanın sorumluluğunu taşıdığını ifade eden Ali Kocamanoğlu, basın açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Liyakati emeği öne çıkartacak bir anlayışla ötekisi olmayan bir örgütün var olması için arkadaşlarımla hep birlikte çalışacağız. Günümüzde eski yöntem ve usullerle siyaset yapmak artık mümkün değildir. Örgütümüz; Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş ideolojimize bağlı iktidar mücadelesine canla başla katkı sunacak temsilciler istiyor.

Bunun için parti bilincini almış eğitimli donanımlı kadrolar gerekiyor. Toplum artık siyasetçilerden konuşmak, mazeret üretmek, karşıtlık üzerinden algı yaratmak değil var olan sorunlar üzerinden çözüm üretmelerini beklemektedir. Çünkü siyaset toplumun sorunlarına yönelik çözüm üretme sanatıdır. Çünkü Siyaset; Sosyolojinin temel kaynaklarından biridir. Günümüz Sosyolojisinin sorunlarını anlamak, yeni açılımlar yapmaktan geçer.”

Gazetecilerin bir sorusu üzerine Kocamanoğlu, 6 Ağustos 2023 Pazar günü yapılacak kongrede delege iradesine ipotek konulamayacağına işaret ederek, “kişilerin ve isimlerin seçimini değil partimizi ve ilçe örgütümüzü daha aydınlık yarınlara taşıyacak, liyakatli ve çağdaş düşünceye sahip kadroların seçimini yapacağız. Emeğin en yüce değer olduğuna inanan Cumhuriyet Halk Partisi delegesi haktan, hukuktan, adaletten, emekten ve Aydınlık Türkiye’den yana tercihini yapacaktır. Buna inancımız tamdır. Çünkü bizler otel lobilerinde değil savaş meydanlarında kurulmuş Cumhuriyet Halk Partisi delegesinin iradesine kimsenin ipotek koyamayacağına inanıyoruz. Bu nedenle tecrübem, birikimim ile 6 Ağustos 2023 Pazar Günü yapılacak Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan İlçe Genel Kurulunda İlçe Başkanlığına Cumhuriyet Halk Partisi Delegesinin teveccühü ile adayım” şeklinde sözlerini noktaladı.

Editör: Kağan İslamoğlu