2017 yılında altyapı çalışmalarına başlayıp 3 yıl gibi kısa bir sürede tüm altyapı çalışmalarını tamamlayarak faaliyete başlayan Alaplı OSB, “Yeşil OSB” olmak adına önemli bir adım atarak 250 KW’lık GES yatırımı yaptı.

Muslu Belediyespor şampiyonluk yolunda! Muslu Belediyespor şampiyonluk yolunda!

Çevresel, sosyal ve ekonomik anlamda sürdürülebilir olmayı amaçlayan, karbon ayak izini azaltarak yatırımcılarına yenilenebilir enerji kaynağı kullanma olanağı sağlamaya çalışan Alaplı OSB bu adımıyla yatırımcılarının uluslararası platformlarda rekabet gücüne de katkı sağlamayı hedeflendiği öğrenildi. Yapımı devam eden GES tesisini, Alaplı OSB Yönetim Kurulu Başkanı Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Vali Yardımcısı Turgut SubaşI, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak ve Bölge Müdürü Özkan DEMİR İle birlikte yerinde inceleyerek yetkililerden yatırım hakkında bilgi aldı.

 Ziyaret sırasında konuşan Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz;

“Tahsise hazır 44 parselin tamamının tahsis edildiği Alaplı OSB’de şu anda 11 fabrika faaliyetine başlamış, kalan 33 parselin tamamında fabrika inşaatları devam etmektedir. Faal olan 11 fabrikada toplam 460 kişi istihdam edilmektedir.

460 kişinin istihdam edildiği bu 11 fabrika ve Alaplı OSB altyapı unsurlarında aylık ortalama 237.000 kwh elektrik enerjisi kullanılmakta olup yapılan bu GES yatırımı ile bu gücün yaklaşık % 15’lik kısmı GES tesisinden karşılanacaktır. Alaplı OSB bu yatırım ile aydınlatma, arıtma tesisi gibi altyapı unsurlarının elektrik enerji ihtiyacının tamamını ücretsiz karşılayacak ve bunun yanında tüketilen enerjiden kalan miktarın satıştan gelir elde edilecektir.

Zaman içerisinde bu yatırımlarını artırıp GES’te 1 MW güce ulaşmayı amaçlayan Alaplı OSB, Yeşil OSB olmak adına farklı adımlar atmak için de çalışmalarına devam etmektedir.” dedi.

Editör: Kağan İslamoğlu