İstanbul’da kendi yat markası olan TENDR Yatçılık firmasıyla yurt içi ve yurt dışına yüzlerce yat yapan Alaplı’lı İşadamı Beytullah Başaran, Alaplı Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) aynı anda 12 metrelik, 20 yat yapabilecek kapasitedeki yeri, ortağı Erhan Görnu ile birlikte satın aldı. Çocukken Alaplı mavi sularda kendi teknesini yüzdürme hayalini bu yatırımı ile gerçekleştirecek olan Başaran kısa süre önce kaybettiği babası Tevfik Başaran’ın  en büyük arzusunu yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyor.

OSB’DE İMZALAR ATILDI.

İstanbul’da yaşayan Alaplı’lı İşadamı Başaran ortağı Erhan Görnu ile birlikte yaptığı yatlarla kendi markaları olan  TENDR ismiyle sektörde büyümeye devam ediyor.

Denize indirdikleri her yat ile adlarından söz ettirmeyi sürdüren başarılı iki ortak Alaplı Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) ilk etapta 3 dönümlük arazi satın aldı. Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak ile Alaplı OSB Müdürü Özkan Demir’in hazır bulunduğu imza töreninde duygularını ifade eden Başaran, Alaplı’da 12 yaşında İstanbul’a gurbete çalışmaya gittiğini hatırlatarak, “ O zamanlar en büyük hayalim bir gün kendi yaptığım tekne ve yatları Alaplı denizlerinde Karadeniz’de yüzmesini görmekti. Hep Alaplı’da kendi işimi yapmak için özlem duydum, ortağım ile birlikte Alaplı’ya yatırım yapmak için kolları sıvadık. İlk etapta 3 dönümlük (3 Bin m2) yer satın aldık. Kısa sürede imar ve proje çalışmalarına başlayacağız.” şeklinde konuştu.

BAŞARILARINA BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ.

Başarılarına bir yenisini daha eklemek istediğini kaydeden Başaran, “Bu yatırımı Alaplı’da yapmak çok istiyoruz. Benim Alaplı mavi sularında denizlerde kendi tekne ve yatlarımı yüzdürme hayalimi vardı. Bu hayalimi Babam Tevfik Başaran’da çok iyi bildiği için oda Alaplı’ya gelmemi çok arzular bu hayalimi gerçekleştirmek için bana hep destek olurdu. Kendisini kısa süre önce yaşamını yitirdi. Bu hayalimi gerçekleştirdiğimi göremedi ama biz doğup büyüdüğümüz bu topraklara vefa borcumuzu ödemek ve hem katma değer kazandırmak hem de istihdam sağlamak adına ortağım Erhan Görnu ile çalışmaya devam edeceğiz. Alaplı bizim için çok şey ifade ediyor. Yeni İş imkânları ve istihdamın yaratılmasında katkılarım olursa bu benim için en büyük zenginliktir. Bu hizmet aşkı ile çalışmalarıma hız vereceğim” dedi.

Editör: TE Bilişim