Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, Alaplı organize Sanayi Bölgesinde 7 fabrikada toplam 300 kişinin istihdam edildiğini belirterek, işçi sayısının binleri aşacağı günler çok yakın" dedi.

Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı ve yönetim kurulu üyelerini, Oda Genel Sekreteri Taner Arslan ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Yörem ile birlikte nezaket ziyaretinde bulunan Alaplı TSO Başkanı Ocak, TSO'nun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

OSB'DE BİNLERCE KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Alaplı OSB'de şu an 7 fabrikanın üretime başladığını ve bu tesislerde 300 kişinin istihdam edildiğini anlatan Ocak, " Yıllardır verdiğimiz bir mücadele OSB konusu. Önümüzdeki yıl sonuna kadar bu sayı  fabrika olarak 20'leri aşacak, işçi sayısı olarak binleri geçecek. Bu konuda sanayici ve işadamlarımıza her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz. Alaplı OSB'de bacalar tütmeye devam ettikçe istihdam konusunda yaşanan sorunlarda büyük oranda çözülmüş olacak ilçede işsiz tek bir genç kalmayıncaya kadar çalışmalarımız devam edecek." dedi.

FAKÜLTE OLMAZSA OLMAZIMIZ

Alaplı'ya kurulması gündem de olan fakülte için her platformda çalışma yaptıklarını da anlatan Ocak, şunları söyledi: "İlçemizde fakülte ihtiyacı ortada bunun için TSO olarak komite kurulma noktasında öncelik yapabiliriz. İlçenin fakülteye olan ihtiyacı ortada bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. bürokrasiyle, odalarla, sivil toplum örgütleri ile siyasilerle bir masa etrafında buluşup, bu konuda neler yapılabiliriz Hepsini değerlendiririz. İlçemizde bu konuda gerekli tüm alt yapı var." ifadelerini kullandı.

YENİ MÜJDELERİMİZ OLACAK

Diğer yandan istihdam konusunda yeni müjdeleri olacağını da kaydeden Ocak, "Bunu çok kısa zamanda açıklayacağız. En az 250 kişinin istihdam edileceği yeni bir proje konusunda çalışmalara başlandı diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

ZİYARETTEN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR

Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı'da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "TSO çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Önemli ve güzel çalışmalara imza atıyorlar. Bu çalışmaların devam etmesini diliyoruz. Çalışmalarında başarılar diliyoruz."dedi.

Editör: TE Bilişim