Alaplı’nın yetiştirdiği önemli yat ustalarından olan ve mesleğini Bodrum’da sürdüren Ali Efe, memeleketi Alaplı’da Yat mesleğini icra eden isimlerden biri olan Sevim Orman Ürünleri Sahibi Cengiz Sevim’i işyerinde ziyaret ederek, mesleki bilgilerini paylaştı.
Burada İşyeri Sahipleri Cengiz, Mustafa, Adem Sevim ve Şirket Müdürü Faruk Efe ile biraya gelen Yat Ustası Efe, Sevim ailesinden yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler alıp, yat çalışmasını izledi.
Yat ustalığı mesleğini 13 yaşından bu yana yapan Efe, 40 yıldır bu işi yaptığını söyleyerek, Bodrum’da Alaplı’yı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını ifade etti.
Yat ustalığı yaparak el emeği, alın teri ve göz nuruyla çalışmaları sürdürdüklerini kaydeden Efe, sanatkarları ve zanaatkarları önemsediğini ifade eden Efe Alaplı İlçesinde unutulmaya yüz tutmuş meslekleri memleketim Alaplı’da yaşatmaya çalışan Cengiz Sevim ve ailesinin emekleri nedeniyle teşekkür etti. Bu sektörünün İlçe turizminde de gelişmesine katkı sağlandığını kaydeden Efe, “Bu mesleğin her zaman destekçisi olacağım. İşlerimizin yoğunluğundan 6 yıldır Alaplı’ya gelemiyorduk. Tüm temennim bu mesleğin gelişmesi. Alaplı yat sektörünün büyümesi ile şaha kalkar”ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim