Cumhuriyet Halk Partisi Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, açıklanan fındık fiyatının üreticinin alın terini karşılamadığını söyledi.

Geçtiğimiz yıla oranla çiftçi ve üreticinin maliyetlerinin yüzde 300 arttığını ifade eden Tosun; ‘Fındık fiyatları ise sadece yüzde 130 civarında artmıştır. Açıklanan bu fiyat ne yazık ki üreticinin beklentilerini karşılamamıştır’ dedi.

MALİYETLER YÜZDE 300 ARTTI

Fındık üreticisinin maliyetlerinin geçtiğimiz yıla göre yüzde 300 artış kaydettiğini yineleyen Cumhuriyet Halk Partisi Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun; ‘ Benzin, mazot, gübre ve ilaç fiyatları geçtiğimiz yıla oranla yüzde 300 artış kaydetti. Bunun yanı sıra geçtiğimiz yıl 350 ile 400 lira olan patos fiyatları bu yıl bin lira civarında. Bunun yanın sıra fındık toplama işçi ücretleri 120 lira civarından 260 lira civarına, fındık temizleme ücretleri de 110 lira civarından 220 lira civarlarına yükselmiştir. Üretici Şafak vaktinden gün batımına kadar çoluk çocukları fındık bahçelerinde çalışmakta olup büyük emek sarfetmektedir. Tüm bunlar göz önüne alındığında açıklanan fındık fiyatları ne yazık ki üreticinin yüzünü güldürmemiş ve deyim yerindeyse hayal kırıklığı yaratmıştır’ dedi.

PİYASADA AÇIKLANAN FİYATIN ALTINDA FINDIK ALIMI YAPILIYOR İDDİASI

TMO tarafından kalitelisine göre 50 ile 53 Lira arasında açıklanan fındık alım fiyatlarının piyasada tüccar tarafından daha düşük fiyatlara alındığı yönde iddiaların olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun; ‘ Hükümet bu konuyu mutlaka dikkate almalı. Çiftçinin ve üreticinin emeğine sahip çıkmalı’ dedi.

Editör: TE Bilişim