Zonguldak'ın Devrek ilçesinde ikizi Alican Öztürk ve 2 çalışanıyla pikniğe gidip serinlemek için dereye giren Ercan Öztürk (27) akıntıya kapılarak kayboldu. Ercan Öztürk  için jandarma ve AFAD tarafından arama- kurtarma çalışmalarına havanı kararması nedeni ile ara verildi.

Olay, akşam saatlerinde Devrek ilçesi Özbağ köyünde dere yatağı kenarında meydana geldi. İkizi Alican Öztürk ve 2 çalışanıyla piknik yapmaya giden tesisat ustası Ercan Öztürk, serinlemek için dereye girdi. Bir süre sonra akıntıya kapılan Ercan Öztürk, gözden kayboldu. Dereye giren diğer kişiler ise dallara tutunarak karaya çıkmayı başardı. Arkadaşlarının ihbarıyla bölgeye jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Jandarma Sualtı Arama Kurtarma (SAK) ile komando timi ve AFAD ekipleri arama- kurtarma çalışması başlattı.

Devrek Kaymakamı Ümit Altay, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç ve AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör de çalışmalara eşlik ederek incelemelerde bulundu. Kaybolan Ercan Öztürk’ü’ü arama çalışmaları sel sonrası balçık olan arazi ve karanlık nedeni ile askıya alındı.

Zonguldaklı öğrencinin projesi TUBİTAK birincisi! Zonguldaklı öğrencinin projesi TUBİTAK birincisi!

Arama çalışmalarının gün doğumu ile yeniden başlaması bekleniyor.

Editör: U. G.