Almanya’dan Zonguldak’a haftada 10 uçak seferi yapılırken uçakların tamamı dolu geliyor. Uçak ve karayoluyla Ağustos sonuna kadar gelecek olan gurbetçilerin sayısının 150 bini geçmesi bekleniyor.
Sadece okul tatili döneminde Ağustos sonuna kadar İstanbul, Ankara, Zonguldak’a uçakla gelecek Zonguldaklı gurbetçi sayısının en az 80 bin civarında olması bekleniyor. Bir o kadar gurbetçinin ise karayoluyla gelmesi beklentiler arasında.

PİYASAYA İLAÇ OLACAK
Yoğun gurbetçi akınının yaşandığı bazı yıllar esnaf için de önemli.
Özellikle Türk lirasının döviz karşısında değer kaybetmesi ile birlikte gurbetçilerin Türkiye’ye dönüşü gurbetçi için de yerel esnaf için de çok önemli.
Tatil dönemlerini memleketlerinde geçirecek olan gurbetçilerin gıda tüketiminden diğer tüm alışverişlerine kadar her harcaması zor durumdaki Zonguldak esnafına adeta ilaç olacak.

ZONGULDAK HAVAALANI BÜYÜK ÖNEM KAZANDI
Yıllardan beri seferlere açılarak bölge insanının Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine doğrudan ulaştırması hayal edilen Zonguldak Havaalanından, Almanya’ya doğrudan uçan uçak sefer sayısı haftada 10’a çıktı.
Uçakların tamamı dolu geliyor.
Zonguldak İstanbul arasında Türk Hava Yolları ile başlayan sefer sayısı ise haftada beşe çıkarıldı. 
Kimsenin pek inanmadığı hayal adeta şimdilerde kabına sığmıyor. 
Zonguldak, Bartın ve Karabük’e ulaşmak isteyen gurbetçi için çok büyük kolaylık sağlayan Zonguldak Havaalanı’ndan Almanya’ya haftalık 10 olan uçuş sayısının da artabileceği belirtiliyor.